Skocz do zawartości

325i nie dziala klima, caly czas dziala wentylator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Mam bmw e-46 z silnikiem 2.5i i mam taki problem ze gdy zapale samochód to po jakichś 30sek włącza mi się wentylator na chłodnicy, no i drugi problem to nie działa mi klimatyzacja mam freon w niej ale jak naciskam przycisk to się dioda świeci ale klimatyzacja nie działa... może ktoś miał takie problemy i wie co z tym zrobić?:) z góry dzięki:) Edytowane przez Zuri86
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z Tym ze włącza Ci sie wentylator mozesz mieć uszkodzony czujnik. A z klima miałem tak samo było to jakieś 2 lata temu okazało sie ze miałęm przerwany kabelek i nie włączała sie sprężarka

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak podepniesz wentylator na krótko to Ci sie załaczy i bedzie znaczyło ze jest sprawny o czym juz wiesz bo sie włącza. Ojciec miał to samo w golfie ale w drógą stronę tzn włączał się za późno. Do wymiany był właśnie czujnik odpowiadający za włączenie wentylatora.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Mam bmw e-46 z silnikiem 2.5i i mam taki problem ze gdy zapale samochód to po jakichś 30sek włącza mi się wentylator na chłodnicy, no i drugi problem to nie działa mi klimatyzacja mam freon w niej ale jak naciskam przycisk to się dioda świeci ale klimatyzacja nie działa... może ktoś miał takie problemy i wie co z tym zrobić?:) z góry dzięki:)

Jak odpalisz samochód popatrz czy kręci się wewnętrzna część na kole sprężarki klimy, wciśnik potem guzik od klimy i popatrz znowu. To że włącza się wentylator przy włączonej klimie to raczej normalne szczególnie jak masz jeden elektryczny wentylator dla całego chłodzenia.

• Członkowie klubu
Opublikowano
GR JA BYM DAŁ OSTRZEZENIE TAK SAMO JAK JA DOSTALEM, kilka ostrzeżeń dziś by sie posypalo

żale to na PW, ale skoro musisz tu to:

- dziś nie tylko Ty dostałeś, jakiś wysyp szaleńców był :lol:

- "nowym" i tym co pierwszy raz zwracam uwagę najpierw, no chyba, że ktoś jest totalnym ignorantem, to wtedy promocji nie ma

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png