Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, od kilku dni przeszukuje całe forum, sprawdzam autko i nadal nic. Problem jest taki, jakis czas temu spalił mi się komputer, wymieniłem u elektryka i ok, wcześniej już nie działał mi prędkościomierz, wskażnik paliwa, wskażnik spalania, nie pokazywał ile ma przebiegu w liczniku, wycieraczki paliły bezpiecznik co chwilę, więc poprosiłem elektryka o zrobienie tego. Wycieraczki ok, ale licznik nic. elektryk posprawdzał wszystkie wiązki, kable, kostki. Stwierdziliśmy, że trzeba kupic nowy licznik, zakupiłem takowy, podłączyliśmy, a tutaj nadal nic. Najśmieszniejsze jest to, że po włączeniu silnika kiedy już zgaśnie ten kolorowy pasek to włączają sie informacje o braku np: świateł mijania a one są, czy wstecznego a są. Zastanawiam się więc czy tak przypadkiem kiedys już nie podmieniono w nim licznika i czy nie muszę spowrotem poszukac takiego jak był wcześniej. Szukając na różnych stronach z częściami zauważyłem, że są do e34 bardzo różne i różniste, jedne mają wskażnik paliwa do 60l, inne do 80 (ja nie wiem jaki mam bak, będę musiał zatankować pewnego dnia do pełna :lol: ), prędkościomierze- na jednych do 240, nainnych do 260. Gdyby ktoś z Was mógłbby podpowiedz co z tym zrobić. Czy może faktycznie jest inny włożony ten licznik. acha autko jest z 1988 roku. Gdyby ktos też mógł podesłac zdjęcie licznika z tego rocznika to porównałbym jak to niby powinno wyglądać. BARDZO PROSZĘ O POMOC
Opublikowano
Zbiornik paliwa ma ok.80 litrów, a jaki masz licznik?? Raczej nikt Ci nie odpowie, bo to zależy jaki chciał nabywca auta... Jak źle piszę to niech ktoś mnie poprawi, ale wydaje mi się, że po numerze vin da się odczytać...
  • 2 tygodnie później...