Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktoś spotkał się z sekwencyiną instalacją gazową KME i jakie jest jej porównanie z PRINSEM
czasami się mylę
Opublikowano

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Ja mam DIEGO firmy KME, byly problemy z wydajnoscia reduktorow ale po zalozeniu reduktora KME Gold jest rewelacja wiec jesli zakladac kme to tylko z reduktorem silver lub gold w zaleznosci od mocy.

pozdrawiam

mavic

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam KME Diego.

Na początku revelka, potem wymiana wtryskiwaczy (miałem jakieś badziewiaste, dostałem w ramach reklamacji komplet nowych, lepszych, przy okazji nowe reduktory), teraz znowu cool!

Ogólnie 35Mm i jest dobrze.

UWAGA tylko na to, kto zakłada, bo przy badziewiastym założeniu i ustawieniu nawet PRINS nie pojeździ :)

Kai
Opublikowano
pytanie do_Kai_ czy odczuwasz jakąś różnicę w jeździe na benzynie a na gazie i ile już zrobiłeś km. nas gazie
czasami się mylę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pytanie do_Kai_ czy odczuwasz jakąś różnicę w jeździe na benzynie a na gazie i ile już zrobiłeś km. nas gazie

Na gazie zrobiłem 35Mm. Różnica między LPG i PB jest dla mnie na prawdę minimalna. Przełaczenie na LPG można przegapić przy normalnej jeździe. Mam wrażenie, że auto jest ciut słabsze na LPG, ale różnice są na prawdę znikome. Może hamownia dałaby konkretną odpowiedź.

Kai
Opublikowano
wacham się pomiędzy KME a Prinsem.różnica w cenie jest ok. 2 tys. zł to nie jest mało.wiele czytałem na temat i jednego i drugiego.wygląda,że różnica jest właściwie tylko w trwałości i marce firmy.ponoć nowe wtryski w KME firmy Matrix są super.jakie masz zdanie na ten temat
czasami się mylę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wacham się pomiędzy KME a Prinsem.różnica w cenie jest ok. 2 tys. zł to nie jest mało.wiele czytałem na temat i jednego i drugiego.wygląda,że różnica jest właściwie tylko w trwałości i marce firmy.ponoć nowe wtryski w KME firmy Matrix są super.jakie masz zdanie na ten temat

Matrixy to są obecnie najlepsze wtryskiwacze w "sensownych" cenach. Z mojego punktu widzenia wiem, że najistotniejszym elementem instalacji są właśnie wtryskiwacze, ich dobór, zgodność parametrów w komplecie na auto i mocowanie. Elektronika nie ma juz tak wielkiego wpływu, bo każdy producent idzie do przodu i układy są dobrze dopracowane. Reduktory są już też konkretne i pokrywają duże zapotrzebowanie chwilowe BMW na LPG.

2000zł róznicy to sporo, ja wolałbym kupić tańszą, ale dołożyć za dobre wtryskiwacze. Na Prins'ie jeździ Sebast (735i E38) i też sobie chwali.

Kai
Opublikowano
Ja mam w 528 instalację firmy KME na wtryskach Matrixa, też zastanawiałem się nad Prinsem. Zwyciężyła KME ze względu na warunki gwarancyjne. Jak na razie polecam, choć zakład który mi ją montował to po prostu profi klasa, a myślę, że to od warsztatu zależy dużo.

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec