Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam nietypowy problem z autem. Mianowicie zaczęło się "ślizgać" sprzęgło, jednak trochę dziwnie, tzn ślizga się ale w stałym zakresie obrotów. Zaczyna się ślizgać od ok 1000 do 1400 obrotów, przez chwilę dobrze, ale za chwilę znowu zaczyna od ok 1700 do 2100 obrotów. Póżniej już jest dobrze. Niezależnie na którym biegu jadę, czy to dwójka czy piątka sprzęgło zawsze "ślizga" się tylko w tym zakresie obrotów. Trochę dziwne, nie uważacie. Miałem kilka aut, w których wymieniałem sprzęgło, ale z takim czymś spotkałem się pierwszy raz. Czy ktoś z was miał podobny problem? Z góry dziękuje za odpowiedż i pozdrawiam.

Opublikowano

jak mi sie slizgalo to wymienilem mialem tak ze jak ruszalem byl uslizg potem jechal normalnie a jak dodalem mocniej gazu to znow uslizg i z kazdym dniem bylo gozej

wymiana i nic wiecej :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
pojezdzilem troche i wszystko już jest ok:), tzn sprzeglo slizga sie w calym zakresie obrotowm, teraz juz jestem pewnien ze to sprzeglo na 100%, dzieki za rade
Opublikowano
pojezdzilem troche i wszystko już jest ok:), tzn sprzeglo slizga sie w calym zakresie obrotowm, teraz juz jestem pewnien ze to sprzeglo na 100%, dzieki za rade

Trochę komicznie to zabrzmiało: "teraz jest już wszystko ok - sprzęgło ślizga się w całym zakresie" :mrgreen: