Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam bmw e60 530 z 2003 roku a zarazem mam problem tak jak w opisie dodam ze auto byo na kompie ale komp niechce sie polaczyc z moduem od wspomagania/active steering module obcja na kompe podpatrzona problem with comunication/ na zegarach swieci sie kontrolka z zolta kierownica a na wyswietlaczu pokazuje active steering fault niewiem co robic gosc ktory to podlanczal jak i serwis bmw twierdzi ze to wasnie ten modul niewiem na ile w tym prawdy i komu ufac serwis bmw chce skasowac niemala sumke .i tu moja prosba moze wy wiecie co to moze byc i czy wiecie gdzie znajduje sie ten modul moze wtyczka wypada czy cos tam takiego .zgory dzieki i prosze o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do wymiany masz przekładnie z modułem i tyle. Jak nie wierzysz nikomu, ASO i niezależny mechanik, to może sam sobie serwisuj auto ??
Krzysztof
Opublikowano

Nie wiem czy masz auto w gazie,ale spotkałem sie z tym ze jak zaświeci sie rezerwa paliwa,a auto jest w gazie

to wyskakuje taka informacja jak u Ciebie.Zatankuj i sprawdz.

Pozdrawiam

Opublikowano

witam dzieki za odpowiedz i mae sprostowanie co do nieufnosci mieszkam w angli moj kumpel ma e60 ale w dieslu zaczea mu strasznie kopcic na biao pojecha do serwisu stwierdzili mikropekniecia na turbinie z tad te kopcenie a ze turbina do wymiany to i kat i wszystkie wydech koszt naprawy £4000 kumpel zrezygnowal okazlo sie ze do wymiany jest tylko filterek odpowietrzenia silnika koszt £28 i dobra jazda w nocy na autostradzie tak wiec z tad moja nieufnosc do servisu a co do zagazowania to moje autko niejest zagazowane

pozdrawiam p.s dodam ze wspomaganie dziaa poprawnie nic nie blokuje ani niechodzi ciezej