Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Buni znow zaczela prycholic :(

Ale od poczatku - na cieplym silniku brak mocy na wolnych obrotach, telepanie silnikiem na postoju. Na kompie wyszledl padniety czujnik temp. powietrza dolotowego. Wymienilam. Wymienilam tez swiece. Objawy ustapily.

Teraz znow wrocily, choc troche slabsze. Na kompie brak bledow.

Sprawdzilam cewki - a konkretnie ich rezystancje.

W ksiazce podane 8ohm (kohm? nie pomne ) zmierzone cewki daja wartosc 11. (tzn u mnie na mierniku 1.1 - ale on niestety przecinek potrafi wstawic dosc losowo)

Czy ta roznica w oporowosci moze dawac takie objawy? (nie chce mi sie wydawac 1,5kzl na nowe cewki ,zeby stwierdzic, ze to nie to :evil: )

pzdr

GreenEvil

Dosiadales kiedys arabki? Idac stepa wsluchaj sie w nia, a zobaczysz jak kazdym drgieniem miesnia wyrywa sie do cwalu.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=126984

Opublikowano
spróbuj odpiąć przepływkę i zobacz jaki będzie rezultat,druga rzecz nie wiem czy ci się opłaca kupić nowe cewki.Ludzie kupują używane i są zadowoleni(byle nie Zundspule bo są wadliwe).
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

sprawdź poduszki silnika czy nie są już hmm ...... wyeksploatowane i dla tego ci telepie na wolnych obrotach

sprawdź czy układ dolotowy jest szczelny - czasem lubią gumy pękać między przepustnicą a filtrem powietrza

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano
sprawdź poduszki silnika czy nie są już hmm ...... wyeksploatowane i dla tego ci telepie na wolnych obrotach

sprawdź czy układ dolotowy jest szczelny - czasem lubią gumy pękać między przepustnicą a filtrem powietrza

te mam nowe, bo to sprawdzilam jako pierwsze ;) pozostaje do wymiany troche sparszywiala, acz nie dziurawa rurka laczaca dolot z krokowcem.

Poduszki silnika raczej to nie sa, bo buni jednak przez tydzien od wymiany jezdzila tak, ze czasem nie wiedzialam czy silnik nie zgasl ;)

Teraz oprocz "dziury" w obrotach od czasu do czasu szarpnie silnikiem - czuc to najbardziej na gale zmiany biegow.

pzdr

GreenEvil

Dosiadales kiedys arabki? Idac stepa wsluchaj sie w nia, a zobaczysz jak kazdym drgieniem miesnia wyrywa sie do cwalu.

Opublikowano

Coz ... upier*** jezdzenie na kompa czasem daje rezultaty ;)

(czy ja juz wspominalam, ze jesli cos sie moze zepsuc, to przy mnie zepsuje sie napewno? :twisted: )

objawy nasilaly sie w ciagu 1,5 tygodnia.

Ponowna wizyta na kompie wskazala padnieta swiece lub cewke.

Of kors - nowiutka swieca byla laskawa umrzec (a w zyciu wczesniej nie widzialam swiecy usmazonej dookola i z przedmuchami)... niestety umarta swieca pociagnela za soba agonie cewki.

Po wymianie swiecy i cewki Buni lata jak gupia :D

pzdr

GreenEvil