Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DZIWNE DZWIEKI WYDOBYWAJA SIE Z PRZEPŁYWOMIERZA (PSTRYKANIE) PROBLE POLEGA NA TYM ZE ASO NIEPOTRAFI SOBIE Z TYM PROBLEMEM PORADZIC, NA DZIEN DZISIEJSZY AUTO MA 3MIEŚ I PRZEJECHAŁEM 3K miles TO JEST OKOŁO 5K km.

CZY KTOS SIE SPOTKAŁ Z PODOBNYM PROBLEMEM?????????????

SORRY ZA WCZESNIEJSZA FORME POSTU :oops:

Opublikowano

Szanowny Andy,

Widzę, że się starasz ... jednak proszę użyj googla aby odnaleźć ogólne zasady korzystania z różnych forów, co to jest Caps Lock, kiedy się go używa i co on oznacza, potem zapraszam do lektury tego wątku a następnie tego i wtedy się napewno dogadamy :)

A jak narazie to już wiesz co ...

Opublikowano

Be z takich, wiem do czego sa i jakie klawisze na klawiaturze, uzywam takiego typu pisma bo lubie.

A forum jest dla każdego kto ma ochote sie wypowiedzieć albo udzielic komuś rady, PANIE DOSKONAŁY!

Nie pisze do was aby usłyszeć słowa krytyki ale o porade w sprawie bmw...

Opublikowano

Zgadzam się z NOWYM użytkownikiem, chłopak sie postarał,zmienił post i jest ok. Bumblebee-czepiasz się jak stara baba :lol:

Daj żyć :!:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Zgadzam się z NOWYM użytkownikiem, chłopak sie postarał,zmienił post i jest ok. Bumblebee-czepiasz się jak stara baba :lol:

Daj żyć :!:

Ja bym liczył się ze słowami :)

Nie po to są zasady aby je łamać gdyby każdy tak robił to byłby syf a nie forum

Opublikowano
DZIWNE DZWIEKI WYDOBYWAJA SIE Z PRZEPŁYWOMIERZA (PSTRYKANIE) PROBLE POLEGA NA TYM ZE ASO NIEPOTRAFI SOBIE Z TYM PROBLEMEM PORADZIC, NA DZIEN DZISIEJSZY AUTO MA 3MIEŚ I PRZEJECHAŁEM 3K miles TO JEST OKOŁO 5K km.

Niech Ci wymienią przepływomierz i po problemie. Jak nie to zmień ASO na inne i nara.

Masz nowe auto więc to nie twój problem tylko ich. Tu nikt Ci nie pomoże, bo nie jesteśmy jasnowidzami żeby na odległość powiedzieć co to jest.

Opublikowano

Brawo dla Bumblebee-elastyczny admin to jest to co nam jest potrzebne :cool2:

Pewnie zaraz dostanę ostrzeżenie ale co tam-raz się żyje a ja mam dobry humor :D

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

spróbuj odpiąć przepływkę i pojeździć chwile - zapewne auto będzie znacznie słabsze i nie bedzie miało mocy, ale sprawdzisz, czy to napewno z przepływki dochodzą te dźwięki. Pamietaj, że może wyskoczyć błąd po odpięciu przepływki.

Swoją drogą ja bym terroryzował ASO

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

CZY KTOS SIE SPOTKAŁ Z PODOBNYM PROBLEMEM?????????????

SORRY ZA WCZESNIEJSZA FORME POSTU :oops:

Witam i odswieżam temat. Dziś zaobserwowałem podobne zjawisko. Na biegu jałowym, (bo wtedy oczywiście najlepiej nasłuchiwać odgłosy silnika) jak dodaję lekko gazu, puszczam i przy spadaniu obrotów słychać takie dziwne pstrykania. Wrażenie jak przy jakimś zwarciu, takie dziwne iskrzenie - chodzi oczywiscie o dźwięk iskrzenia.

Odświeżam temat bo jestem ciekaw czy coś udało się zaradzić w Twoim przypadku, diagnoza ASO itp?

A i jeszcze jedno. Parę razy delikatnie szarpnęło mi dziś na drugim biegu, przy mocniejszym dodaniu gazu. Ale może dlatego, ze silnik nie był za mocno rogrzany, a w nocy był mróz.

Czy tez to moze przyczyną dziwnego zachowania przepływomierza?