Skocz do zawartości

E39 ROZNICE PRZED I PO FACELIFTINGU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! chcialbym sie dowiedziec czym rozni sie e39 przed liftem od tej po liftingu oraz w ktorym roku i misiacu zostal on przeprowadzony. z gory dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam!
Opublikowano

przejrzyj pierwsze parę stron sekcji E39, pare tygodni temu był taki temat

nie ma co śmiecić podając co chwilę te same informacje

Opublikowano

ok... poczytalem troche ale mam jeszcze takie pytanie: czy w kazdych lampach poliftowych byly ringi?

ps. nie moge zauwazyc roznicy w grilach

Opublikowano
ok... poczytalem troche ale mam jeszcze takie pytanie: czy w kazdych lampach poliftowych byly ringi?

ps. nie moge zauwazyc roznicy w grilach

Tak w kazdych były ringi po lifcie plus tylne diodowe ,wieksza moc w silniku diesla3.0 (plus 525d) ,inne oznaczenia benzyny, doszło tez 530i ,duza navi inne halogeny ,zdezaki,listwy ochronne miałes teraz malowane pod kolor auta ale to wszystko było pod koniec 2000r jak wczesniejszy model ma to ,to nie jest to orginał A w opisach na aukcjach czesto mozna spotkac określenie model 1999( lub starszy)a już po lifcie

Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy poszukac. Bylo bardzo duzo skrupulatnych informacji.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
U mnie dokładnie tak samo, wyprodukowana 12.1999 3.0d, wg VIN-u mam 142 kW (193KM), a buda przed faceliftem.

Zgadza się - z silnikami występowały małe niuanse. Tutaj bardziej chodzi o to, że jeśli buda jest już po FL to na bank auto musi mieć taki silnik 3.0d z mocą 193 KM. Jeśli ma moc 184 km to już oznaka dość poważnej niezgodności i jakiegoś rzeźbienia przez kogoś.

Pzdr.

Opublikowano
Jeśli ma moc 184 km to już oznaka dość poważnej niezgodności i jakiegoś rzeźbienia przez kogoś.

niekoniecznie rzeźbienia. BMW oferuje retrofit który pozwala właśnie na zmianę wizualną auta przed liftingiem na auto poliftingowe. Wiec jesli ktos ma taki samochod to niekoniecznie sam cokolwiek dłubał - mogło mu to wszystko zrobić ASO zgodnie z wytycznymi producenta