Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam i prosze o pomoc.Mam bmw e 36 1.8 93r.Jak jade po kostce lub jakis nierownoscial nawet z mala predkoscia to strasznie telepie kierownica i przy hamowaniu to samo.
Opublikowano
Normalna rzecz... Ja ja swoich niskoprofilówkach (235/45/17 u 255/40/17) po kostce tzw. kocich łbach nie mogę jechać więcej niż 30km/h bo mi buda chce spaść :lol: :lol:

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

Takie normalne to to nie jest, zwłaszcza że piszesz o stukach przy hamowaniu. Najprawdopodobniej maglownica nadaje się do regeneracji. Może to też być wina samego docisku na maglownicy, wtedy dwa ruchy kluczem i jest wporządku. Posprawdzaj również pozostałe części zawieszenia (sworznie i łączniki stabilizatora)bo w tym modelu lubią się psuć, a ich uszkodzenie również przenosi stuki na kierownicę.

Pozdrawiam.

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
Takie normalne to to nie jest, zwłaszcza że piszesz o stukach przy hamowaniu.

O jakich stukach :?: :?: :D Ja się tylko doczytałem "telepania" kierownicy :wink:

Opublikowano
A czy telepanie kierownicy przy hamowaniu jest normalne?

Nie, w ogóle telepanie kierownicy nie jest normalne ani bezpieczne. Oznacza, że coś w podwoziu nie gra.

Opublikowano
dla mnie to nie jest normalne ze tak kierownoca telepie.Maglownice regenerowalem 3 miesiace temu wiec nie jest to jej wina,myslalem o sworzniach i koncowkach drazkow.Wlasnie chcialem sie dowiedziec co wy o tym sadzicie.
Opublikowano
witam i prosze o pomoc.Mam bmw e 36 1.8 93r.Jak jade po kostce lub jakis nierownoscial nawet z mala predkoscia to strasznie telepie kierownica i przy hamowaniu to samo.

a moze po prostu amorki sa juz konkretnie dobite??

Jak to bylo w tej reklamie Monroe?

"Wymieniaj amortyzatory co 15 tys km, jednen metr moze uratowac zycie"

----

Sam mam konkretnie dobite. :duh:

BMW - Bo Mozesz Wiecej...
Opublikowano
Jaki jest koszt wymiany amortyzatorów?

U mechanika "ogólnego" :) w Koszałkowie zapłaciłem 30pln za jeden. Oczywiście za samą wymianę, potem trzeba zrobić geometrię i zbieżność.

Opublikowano

Nie, mnie poprostu cały czas chodziło o telepanie przy hamowaniu podczas jazdy po kocich łbach, przynajmniej ja jak hamuje z 40-50 na takiej kosteczce to rzuca kierownicą troche.

Opublikowano

jesli sa nierownosci na drodze, to moim zdaniem rowniez bedzie telepac przy hamowaniu. Zwlaszcza jak auto toczy sie na niskoprofilowkach.

Powiem wiecej, niektore drogi szybkiego ruchu odcinki proste jak stol, z nawierzchnia z takich grubych kamieni zalanych (nie wiem jak sie to fachowo nazywa) u mnie zauwazam lekkie drgania kierownicy przy hamowaniu wlasnie. Na asfalcie nie mam drgan.

pozdro

Raf