Skocz do zawartości

318i sedan, mocne siłowniki bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, każdy by chciał pewnie żeby po naciśnięciu guzika na kluczyku otwieranie bagażnika to żeby klapa sama się podniosła!

tylko że siłowniki mają 300N i nie są w stanie podnieść klapy, znalazłem na allegro siłowniki o mocy 470N http://moto.allegro.pl/item982303697_silownik_amortyzator_bagaznika_tyl_bmw_3_e46.html ale nie chciałbym kupić, ryzykować, czy ktoś robił jakiś zabiego aby klapa w sedanie się sama podnosiła? czy zmiana siłowników na mocniejsze wystarczą!!!

Opublikowano

stać nic złego się nie stanie w a4 dawałem mocniejsze siłowniki i podnosiły klape od kombi to w e46 sedan powinno byc podobnie cena dobra

ktoś musi być pierwszy ;) kup i zobaczymy :) o plusach takiej podnoszonej klapy nie trzeba mówić super sprawa

Opublikowano
Niewiem czy niema czasem mozliwosci po prostu zamocowania sprezyny ktora by odpychala klape do gory...Kiedys bylem u takiego jednego elektryka i sie pytalem wlasnie o silownik mocniejszy i powiedzial mi to...Kolego jak zamowisz te silowniki i zamontujesz to napisz nam o efektach :)) Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
wmontowanie sprężyn nic nie da bo nawet jak odepchnie klapę to później ona i tak będzie stała w miejscu, no nic muszę zamówić te siłowniki
Opublikowano
Tak mi elektronik sugerowal...Jak zamontujesz to podziel sie informacjami :)
Opublikowano
  • Autor
dobra, już zamówiłem, jak zamontuje to dam znać co się dzieje
Opublikowano
Pisalem z tym typkiem co wystawial te siłowniki 470N i powiedzial ze w e46 pilotem sie tylko uchyla klape i ze te co on ma to sa zalecane przez bmw. tylko ciekawe dlaczego oryginaly maja 300-320N a jego o 150N wiecej
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego miales dac cynk co i jak :)
Opublikowano
  • Autor
tak, w ten sam dzień zamówiłem te siłowniki czyli 26 kwietnia, ale dostałem je do domu dopiero 7-go w poniedziałek! po dwóch tygodniach prawie, no i założyłem te siłowniki i klapa jakby była za ciężka czyli siłowniki za słabe, patrze na te siłowniki a na nich napisane jest 320N, no ku.r.w.a jak się nie w.ku..rwi.lem, facet nawet ze przysłał mi to po dwóch tygodniach to jeszcze nie takie wysłał!, teraz jestem w trakcie zwrotu, wymiany na te co kupiłem czyli 470N, jak w końcu jet dostane to i tak coś czuje ze to kicha będzie, bo nawet te co dostałem 320N były słabsze od oryginalnych BMW 320N, wiec to są jakieś tanie niewypały
Opublikowano
Kolego jak zamontujesz już te 470N to daj znać jaki rezultat.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
skoro te bylu słabsze od oryginałów to podejrzewam że jesli zamontujesz te mocniejsze to bedzie identycznie tak jak na oryginalnych. Ja bym zwrócił i zażądał zwrot pieniędzy.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii