Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno kupiłam BMW e39 2,5 tds. Autko śmiga super jest tylko jeden problem. Przy zakupie powiedziano mi, iż jest założona blokada na silnik by go nie zajechac. Z ciekawości wyjechałam na autostrade by sparwdzic autko i faktycznie, tylko na 4 biegu autko jedzie maksymalnie 140 przy maksymalnych obrotach 3,5, natomiast na 5 biegu maksymalnie 160 przy tych samych obrotach. I właśnie w tym momencie autko jakby sie lekko dławi, i pojedzie do 190 ale juz mu jest cieżko. Prawdopodobnie komputer jest nastawiony tak by odcinac dopływ paliwa i dlatego autko nie śmiga więcej, lub jest jakas blokada tylko na tych 2 biegach na obroty, bo auto nie chce isc powyzej 3,5 tys obrotów.

Pytanko moje jest takie czy blokade sie da sciągnąc i czy tylko w serwisie bmw i ile to kosztuje.

Wiem, ze na co dzień nie bede tak szybko jeździła ale sama swiadomośc ze nie moge jechac szybciej bo trzyma mnie blokada jest nurtująca.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
http://tomaszewicz.com.pl/forum/facepalm.gif Jeden telefon do serwisu i wiesz dokladnie wszystko.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Blokada na dwóch biegach, a na innych nie? A jednak się rozbujał do 190? Bujdę ktoś Ci wcisnął. Pojedź do dobrego mechanika od BMW, podłącz pod komputer.
Opublikowano
No własnie z ledwością dociągnęła do 190 i to z niezłej górki na prostej drodze by tyle nie poszła :(
Opublikowano
Nie ma żadnej blokady, jest to jedna z dolegliwości TDS-a, poszukaj na forum tematu z dokładnie tym samym problemem (vmax 160km/h), są tam wypisane wszystkie punkty do sprawdzenia.
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Już mam. Wyleczyłam dolegliwośc mojego autka. Problem rozwiązał się sam. Oddałam kumplowi auto do wymiany oleju i okazało się iż jakis kabelek był odłączony od turbiny. Już wszystko gra, autko super śmiga bez ograniczeń. Komputer nie wykazuje zadnych bledow. Widocznie ktoś się przestraszył, że autko nie może jechac szybciej i wymyslil jakas blokade ptredkosci a ja nie mogac sie z tym pogodzic chciałam cos z tym zrobic, ale zrobilo sie samo. pozdrawiam :)