Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj zaczeła mi sie grzać moja becia, przejade kilka kilometrów i już czerwono na zegarach.

Miesiąc temu wymieniałem uszczelke pod głowicą i termostat i było miodzio.

Wydaje mi sie że jest zapowietrzony układ bo nie wieje ciepłe powietrze nawet jak ma temperature i węże są mocno nabite.

Pomocy!!!!

Jak odpowietrzyć układ chłodzenia :modlitwa:

Opublikowano
a czy przy korku chłodnicy masz taki mały wkrecany koreczek-jak tak to tym mozna odpowietrzyc tez układ,pozatm sprobuj na odkreconym korku chłodnicy zapalic silnik i zobacz co sie dzieje z płynem,jak walą cały czas bomble i wywala płym to zowu cos sie dzieje z głowica,uszczelka lub termostatem.Wiem ze jak miałem padnieta głowice w silniku M50 to po osterej jezdzie zaczynał mi sie zapowietrzac i grzac silnik,jak jezdziłem wolno to chodził normalnie. Czy wisko masz dobre,słychac jak chodzi gdy sie nagrzeje silnik?.Ten silnik co ty masz nie jest juz taki ciezki do odpowietrzenia(nic nie trzeba robic,zalewasz i spoko),trodnosci miałem zawsze przy silniku M30,ale to stary model
Opublikowano
Poszukaj dokładnie na forum bo niedawno był taki topic i wszytsko było dokładnie i fachowo opisane włącznie z tym, że betki ,które posiadają webasto (ogrzewanie postojowe) odpowietrza sie troche inaczej i z reguły do tego zabiegu potrzebny jest MODIC/DIS...

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mozesz napisac jak odpowietrzyles uklad? Ja ostatnio wymienilem plyn, odpowietrzylem tym korkiem (odpowietrznik) na chłodnicy i temperature mam na srodku wskaznika, ale bardzo slabo dziala mi nagrzewnica. Przed wymiana walilo cieplem ze az milo.
Opublikowano
Mozesz napisac jak odpowietrzyles uklad? Ja ostatnio wymienilem plyn, odpowietrzylem tym korkiem (odpowietrznik) na chłodnicy i temperature mam na srodku wskaznika, ale bardzo slabo dziala mi nagrzewnica. Przed wymiana walilo cieplem ze az milo.

Z objawow wynika ze nagrzewnica najprawdopodobniej jest zapowietrzona. Odpowietrz uklad ponownie pamietajac o wlaczeniu

ogrzewania na maks i wentylatora na minimum. Masz webasto? Jesli

tak to przy odpowietrzeniu trzeba jeszcze wypuszczac powietrze

z dodatkowych odpowietrznikow ale widzialem e36 z webasto wiec

nie wiem gdzie one sa - w e39 sa obok grodzi po prawej stronie.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Nie wiem czy mam webasto. Co to wogole jest? Zauważyłem że jak właczę grzanie na nogi i na szybe to jest ok. Tylko nawiew na kratkach nie dziala. Spróbuję odpowietrzyc jeszcze jak piszesz.