Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zaswieciła mi sie pomaranczowa lampka z "inspection" :) Czyli przyszedl czas na wymiane oleju silnika i mam pare pytan do was...

Jaki olej najlepiej kupic?? 2000r 520i [przed liftem] i czy przy wymianie oleju wymienic jeszcze jakies filtry czy nie?? 5l chyba wchodzi do tego silnika prawda? No i jeszcze jedno olej mysle ze bede umial sam wymienic i jakies filtry tez?? jak zrobic zeby ta pomaranczowa lampka wskoczyloa znowu na pierwsza zielona ?? jak to sie resetuje?

Dzieki wielkie za odpowiedzi:)

Opublikowano

siemka

Ja jezdze na Mobil 1 10w40 polsyntetyk.filtr jak najbardziej wymien z olejem.Inspekcje to ja kasuje u mechanikow wraz z wymiana oleju i filtru.Oleju wchodzi 6,5 litra oleju.Pozdrawiam

Opublikowano
zaswieciła mi sie pomaranczowa lampka z "inspection"

jak zrobic zeby ta pomaranczowa lampka wskoczyloa znowu na pierwsza zielona ?? jak to sie resetuje?

W moim aucie 520 '97 inspekcje skasowalem tak:

1) wlaczony zaplon

2) w gdniezdzie diagnostycznym laczymy zwyklym kabelkiem pin nr 7 z masa na 15 sekund

3) pozniej 2-3 sek przerwy

4) i znow na 15 sekund laczyny z masa pin nr 7

po tej operacji znow wszystkie zielone diody sie zaswiecily

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja skasowałem Inspection tak jak na filmie, tylko że przy zamkniętych drzwiach bo przy otwartych mi nie wyszło albo źle odliczyłem do 10 :P

:cool2: