Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM WSZYSTKICH KTORYCH ZACIEKAWIŁ TEMAT. a teraz do rzeczy. wymianiłem zawias z KW gwint na -40 weitec no i zaczeło sie dziać. podczas demontarzu KW zauwazylem ze tylne tuleje są nierówno rozkrecone tzn. jedna do dołu z lewej a prawa do góry. krótko mówiac prawa strona siedzi. DLACZEGO? to ze miał dzwonek w prawy przód to wiem ale przod jest OK zas tył leci. mam teraz załozony weitec i kombinuje z gumowymi podkładkami troche lipa. co to teraz zrobic? moze wahacz krzywy. (dodam ze gwint KW jest sprzedany). mam pomysł zeby wypoziomować auto wkręcanymi gumami i dac sobie spokój. pozdrawiam piotrek
Opublikowano
powiem tak,po tym jak w moim zakładzie naprawiane są powypadkowe bmw wiem ze auto które dostaje w przód potrafi się całe "przekosić".Zobacz czy np tylna klapa ładnie się zgrywa,jaka jest szczelina między drzwiami tył.A najlepiej ustaw auto na prostej nawierzchni,unieś z obu stron na jednakową wysokość(jednakowa wysokośc na koziołkach).Tak aby koła nie dotykały ziemi i zmierz odległośc od zderzaka do ziemi w róznych punktach.
Opublikowano

też tak miałem kolego. okazało się że był to krzywo zespawany most tylny. chodzi o te 4 "poduszeczki" które trzymają cały most. podobno jest to dolegliwośc e36 ze z czasem się one wyrywają z podłogi. W moim przypadku było tak że myślałem że to po prostu sprężyny których nie wymieniałem od kupna samochodu ale przy ich wymianie zauważyłem że jedna wyszła bez żadnego problemu a z drugą się nieźle namęczyłem.

jak podniesiesz samochód to sprawdź czy nie masz jakiś krzywych spawów na podłodze w okolicy tylnego mostu

pozdrawiam

Opublikowano
Mam ten sam problem, U mnie cala prawa strona jest nizej od lewej. Mozesz kolego pokazac lub wskazac te miejsca niby zle zespawanego dyfra?
Opublikowano

kolego nie chodziło mi o dyfer... może źle sformułowałem (nie wiem jaka jest fachowa nazwa- sanki, kołyska czy jakoś tak- ja to nazywam mostem:D). jak podniesiesz samochód to te poduszki znajdują się w osi samochodu na wysokości tylnych kół. są 4 i tworzą romb.

tutaj masz link do aukcji na której ładnie widac dyfer a nad nim ta kołyska z 4 tulejkami (poduszkami) http://moto.allegro.pl/item997260997_bmw_e36_316_318_320_most_tylny_dyfer.html