Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dokładnie, w kolorze i jeszcze gotowy do założenia?

Jeżeli nie dostaniesz całego auta w MPakiecie z którego ściągniesz zderzak to same zderzaki wiesz jak są traktowane przez handlarzy.

A że ma popękać malowany zderzak? Od czego niby? Wyginania??? A kiedy wygina się przedni zderzak? Chyba, że dojeżdżasz nim z uporem maniaka do krawężników ;)

Przy 300kmh opór powietrza też pewnie trochę go wygnie :D

Ja malowałam zderzaki w poprzednich autach i jakoś wytrzymywało to bez problemu.

( . )( . )
  • Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dla mnie to jest wielki chuuuu ;) Tysiak za kompletny zderzak z m pakietu to wiesz... cena fajnych szpilek ;)

Włożyłam w to autko 9tyś od czasu zakupu ponad pół roku temu (wliczając nowe letnie aluski oraz dwa komplety nowych opon). Zrobiłam WSZYSTKO i auto chodzi jak nowe.

A jeżeli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie to odpuść. Załóż zderzak z M paki za 300pln i ciesz się, że taki znalazłeś. Jest mi z tego powodu bardzo wszystko jedno :D

( . )( . )
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czesc, moglby mi ktos podac numer/kod zderzaka z pakietu aerodynamic czy tył czy przód, poniewaz na realoem ani na etk nie potrafie tego znalezc.

[E87]

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Hejka,

Udało mi się kupić tylny zderzak M Pakiet. W kolorze i świeżo zdjety z auta.

W weekend chcę go (z małą pomocą) założyć.

Z tego co widzę - dyfuzor jest montowany do zderzaka na zatrzaski + 4 śrubki. I można go założyć po założeniu zderzaka na auto.

Teraz pytanie odnośnie ściągnięca tylnego zderzaka. Z tego co wyczytałam na uk forum to trzeba otworzyć kufer, zdemontować plastikową osłonę (2x śrubka 2x zatrzask), wyciągnąć lampy.

Śrubki trzymające zderzak są pod lampami, pod plstikiem w kufrze, po 3szt w nadkolach i kilka od spodu.

A jak później zdjąć zderzak? wysuwa się go do tyłu? Patrzę na ten z Pakietu to jest także chyba na zatrzaskach?

Dodatkowo do M Pakietu jest taki plastik który przychodzi pod spodem z której strony (również go mam).

Ktoś przekładał zderzak zwykły na ten z Pakietu?

( . )( . )
Opublikowano
do zderzaka potrzebujesz jeszcze inna maskownice z dołu przedłuzke nadkola i pare drobiazgow
Opublikowano

mam tą przedłużkę

a jakie ma ona zadanie? bo z tego co widzę, będzie się trzymał bez tego nawet (sporo śrubek go trzyma).

A te inne drobiazgi? Mam wszystkie śrubki i spinki.

Jak odkręcę swój zderzak to ciągnąć go do tyłu? Czy narożniki na boki?

( . )( . )
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zderzak przód kompletny do malowania 650zł

Zderzak tył do malowania 520zł

Reszta części ASO 650zł

wloty powietrza na hamulce

wlot powietrza środkowy + dokładka

osłona pod zderzak tylni na prawą stronę

przedłużenie nadkola tył lewy

śruby, wkręty i inne

Mam nadzieje, że to wszystko. Montaż za ok 3 tygodnie.

Oryginalnie mam hak i teraz pytanie czy nie będzie problemu z dyfuzorem?

• 2 lata później...
Opublikowano
odgrzeję kotleta ;p Witajcie , mam pytanie, mam e82 bez m paka 09.2008 koncowka wiec polift, i własnie przymierzam się do założenia jej m pakiet przod i tyl, dzięki temu tematowi wiem co dokładnie jest potrzebne, ale nurtuje mnie jedna sprawa, czy halogeny można przełożyć z mojej bez m pakietowej? szukać wersji z samymi kratkami , bez atrap (ponieważ patrzyłęm aso drogie nie są) czy kompletu razem z halogenami (ponieważ te najtrudniej dostać a jak nie pasują z mojego zderzaka to nie bede się bawił) a może ktoś z forumowiczów ma i chce się pozbyć kompletnego zderzaka ?:D dodam że musi być pod PDC i spryskiwacze