Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,problem jest nastepujacy,gdy puszcze gaz podczas jazdy a za chwile gwaltownie go wcisne z tylu sluchac gluche bum,auto jakby z delikatnym opoznieniem reaguje na gaz,co to moze byc???i jeszcze jedno,przy ruszaniu,na pierwszym biegu slychac dziwny swist,szmer,nie wiem jak opisac ten dzwiek,podczs jazdy przy puszczeniu gazu jest cos podobnego.
Opublikowano

witam,

mam podobny problem tyle że w 318IS e36coupe.

viewtopic.php?f=68&t=124899 tu masz założony przeze mnie nie dawno watek. mi padł dyfer...

a ten dzwięk jak przyśpieszasz to jego ton wzrasta? analogicznie, przy puszczaniu gazu(auto zwalnia) tonacja dźwięku obniża się?-w zależności od obrotów. u Ciebie też może być dyfer, tuleje ławy("głuche bum") a jeśli chodzi o wycie to podpora wału albo też dyfer...

Opublikowano
U mnie kiedyś też coś waliło i waliło głucho w bagażniku jak hamowałem czy ostro przyspieszałem. Myślałem, że to sprawy związane z wałem itd. wychodzą, a okazało się, że mi się aku odkręcił i latał swobodnie. Zapewne nie to Tobie doskwiera skoro masz jeszcze inne objawy, ale sprawdzić nie zaszkodzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przyczyn moze byc kilka. tak jak koledzy pisza również dobrze moze sie okazac ze padł łacznik elastyczny wału lub jakaś półoś. Co do swistu mozesz tez sprawdzić czy nie przepalił Ci sie łącznik elastyczny wydechu

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii