Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam,

Mam mały problem… mianowicie.

Odłączyłem na około 45 minut klemę minusową od akumulatora – tak na wszelki wypadek podczas instalacji przewodów do wzmacniacza. Wszystko wydawać by się mogło przebiegło w porządku ale… po podłączeniu klemy z powrotem wskazania CBS (Condition Based Service) dla serwisu olejowego wykasowały się. Przed zabiegiem wartością wyświetlaną było 9000 km - 08/2011. A teraz mam 24.000 km -08/2012… Pozostałe wpisy (klocki, płyn hamulcowy, kontrola spalin) pozostały nienaruszone.

Pytałem w ASO – powiedzieli, że to nie możliwie i że nie mogą dokonać korekty.

Czy ktoś z Was miał podobny problem ?

Mam do auta fabryczny pakiet BSI na 5 lat. Co z nim ? Czy stał się po prostu nieważny ?

Z góry dzięki za pomoc…

Opublikowano

mam to samo w 120d z 2008 roku, nawet nie trzeba bylo odlaczac pradu, wystarczylo, ze akumulator mocno sie rozladowal (ledwo zapalal);

u mnie z 5 tys do wymiany "przeskoczyl" najpierw chyba na 24 tys, a po jakims czasie na 40 tys do wymiany

powiedzialem i pokazalem w ASO, zglosili do BMW PL, czekam na zaproszenie na wymiane oleju (i tak zrobie to po przejechaniu zwylej liczby km, ale nie chce za to placic)

zblizona "ciekawostka" to wylaczajaca sie co jakis czas, a pozniej wlaczajaca podpowiedz biegu na wyswietlaczu

Opublikowano

na to wychodzi ,że prońcie Panie Boże odłączać aku . Mnie się rozładował i nie działa teraz szyberdach :shock:

Co do wskazań oleju jutro sprawdzę .... aż się boję ...

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

• Członkowie klubu
Opublikowano
mam to samo w 120d z 2008 roku, nawet nie trzeba bylo odlaczac pradu, wystarczylo, ze akumulator mocno sie rozladowal (ledwo zapalal);

u mnie z 5 tys do wymiany "przeskoczyl" najpierw chyba na 24 tys, a po jakims czasie na 40 tys do wymiany

powiedzialem i pokazalem w ASO, zglosili do BMW PL, czekam na zaproszenie na wymiane oleju (i tak zrobie to po przejechaniu zwylej liczby km, ale nie chce za to placic)

No własnie... pytnie czy będą kazać Ci zapłacić za wymianę czy też uznają to w ramach pakietu BSI.

Napisałeś, że zgłosili to do BMW Polska i że czekasz na zaproszenie na wymaianę oleju -czy dogadałeś z nimi po jakim przebiegu masz przyjechać ?

Mi powiedzieli żebym odjął sobie wartość 9000 od 24000 i przyjechał jak do serwisu olejowego będzię ok. 15000 i wtedy będziemy się martwić co z tym fantem zrobić...

• Członkowie klubu
Opublikowano
mój dotychczasowy średni przebieg pomiędzy wymianami oleju to 18tys i po nim wymienię olej

Ale czy dogadałeś się z BMW, że wymiana będzie w ramach BSI czy też będziesz musiał za wymianę zapłacić ?