Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy po załączeniu klimy słyszycie jakiś dodatkowy dźwięk(buczenie)?W moim cudzie wentylacja/ogrzewanie chodzi normalnie(lekki szum) ale po załączeniu klimy dochodzi dodatkowe buczenie gdzieś z konsoli (tak mi się wydaje po nasłuchu) tak jakby się załączał jakiś dodatkowy "wentlator".Nie jest to mocne buczenie ale potrafi być upierdliwe szczególnie na postoju.Czy możecie sprawdzić w swoich czy jest podobnie czy cisza.Dzięki
Opublikowano
Nie jestem pewny ale może filtr pyłkowy jest już zapchany albo zle wsadzony i dlatego hałasuje

Fakt mikrofiltry mam do wymiany - zamówiłem i czekam na nie (te dwa w podszybiu).Ale jak filtr może hałasować??

Opublikowano
Nie jestem pewny ale może filtr pyłkowy jest już zapchany albo zle wsadzony i dlatego hałasuje

Fakt mikrofiltry mam do wymiany - zamówiłem i czekam na nie (te dwa w podszybiu).Ale jak filtr może hałasować??

U mnie wczoraj wymienione filtry, nabita klima + odgrzybianie i niestety też słychać kompresor. Wiele osób skarży się na tę dolegliwość w E60, więc chyba należałoby przyjąć, że to normalne w tym modelu. Mój znajomy wymieniał jakieś łożysko w kompresorze i po tym zabiegu jest podobno cicho, ale on ma klekota, więc może rzeczywiście praca silnika zagłusza sprawniejszy kompresor :)

Opublikowano
u mnie zaobserwowalem to samo, widocznie tak ma byc....
  • 3 lata później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mam podobny problem i zastanawiam sie nad wymianą kompresora na nowy. Ktoś opisuje że może to być łożysko w sprężarce ok tylko co z dostępnoscią czesci do kompresora . Mam 7SU17C
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie jest cisza, buczenie nie wystepuje po wlaczeniu klimy tylko jak jest na pierwszej kresce nawiewu to slysze takie krotkie przerwy silniczka ale to na wlaczonej i wylaczonej klimie. Tak jak by chwile wialo, krotka przerwa i znowu to samo ale to chyba jest normalne bo nie znam inaczej :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie też od jakiegoś czasu słychać byczenie zwłaszcza na wolnych i niskich obrotach, poza tym klima działa z dużą sprawnością, przy max. 2st. na wylocie z nawiewu.