Skocz do zawartości

[E36] 320- słabe przyspieszenie powyżej 100km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiec parametry mojej bemki model 320 silnik 150 KM(lpg) problem jest w przyspieszeniu (sytuacja jest taka sama na gazie i na benie) slabo przyspiesza powyzej 100km/h ciezko ja wydusic naprawde idzie to wolno i jak wcisne na tym 5 biegu gaz to lekko wskazówka sie podnosi moim zdaniem przy takiej mocy powinna lepiej sie zbierac i tak jaby brakowało mu mocy inne samochody dosyc ciezko sie wyprzedza chyba ze zredukuje do 4 biegu . Do stówki jakos jeszcze sie w miare zbiera ale pozniej juz ciezko osiagnąc np 140km/h (silnik normanie sie wkreca na maksymalne obroty)

dodam ze na kompie pokazywał ze jest cos z przepływomierzem wiec dzis sprawdzilem i po odłączeniu kabla jest reakcja i dławi się silnik prosze o jakies porady .

Opublikowano
Może przejedź się innym 320 i zbadaj czy nie martwisz się na darmo. Ja przy wyprzedzaniu przy tej prędkości często lecę na trzecim biegu, co prawda mam 10km mniej ale lekko lżejszą budę. Te silniki lubią latać od 4000 obr w górę, to nie diesel.
Opublikowano

Wiesz to jest zalosne pytac co sie zepsulo jak ci komputer wywali przeplywke :mad2: Ludzie jak macie awarie to ja naprawcie a nie zadajecie zbedne pytania a moze jak wymienisz to bedzie ok, a jak nie to wtedy sie pytaj o awarie bo moze byc wiele rzeczy np slizgajace sie sprzeglo, zwalony czujnik walu, czujnik przepustnicy, nieszczelny dolot, zle zalozony gaz itp itd

ps masz auto z 91r myslisz ze ile to ma teraz mocy?? 120 koni jak bedzie to dobrze :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Może przejedź się innym 320 i zbadaj czy nie martwisz się na darmo. Ja przy wyprzedzaniu przy tej prędkości często lecę na trzecim biegu, co prawda mam 10km mniej ale lekko lżejszą budę. Te silniki lubią latać od 4000 obr w górę, to nie diesel.

:cool2: :cool2: :cool2:

No przy 140 to mi sie trzeci bieg konczy :P Ale przy wyprzedzaniu 100 na 3 biegu czy 130 na 4 to nic specjalnego, bo tak tan silnik pracuje.

Kolega ma jednak 6 cylindrow i powinno mocniej ciagnac od dolu. Sprawdz moze elastycznosc na 4 i 5 biegu i porownaj z tym co podaje producent. No i oczywiscie przeplywka raczej do wymiany.