Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem polega na tym że po odpaleniu na ciepłym silniku auto gaśnie, innym razem spadają obroty do bardzo niskich prawie do zgaśnięcia. Dzieje się tak tylko po odpaleniu. Wtedy obroty są na poziomie 500rpm i po kilku sekundach wszystko się normuje.

A jest także tak że nie zgaśnie, ale w tedy są olbrzymie problemy z odpaleniem,

Kiedy autko ma zgasnąć czasami tylko delikatnie musnę gazem i nie zgaśnie, ale czasami jest tak że mimo wciskania gazu do podłogi i tak gaśnie.

Dodam że na całkowicie zimnym jest wszystko ok.

Opublikowano
Problem podobny do mojego, tylko ja mam M30. U mnie po sprawdzeniu ciśnienia paliwa na listwie obstawiam to jako przyczynę, natomiast nie wiem jeszcze czy pompa czy regulator...
Opublikowano

aku odłączałem ostatni raz jakieś 3 miesiące temu.

Ciśnienie na listwie wtryskowej sprawdzane i wszystko ok, układ zapłonowy cały nowy, sonda, pompa paliwa, regulator ciśnienia wymienione, czujnik temperatury również

Nie ruszałem jeszcze przepływki i wtrysków

Podejrzewam wtryski, ale to dopiero w przyszłym tygodniu je sprawdzę

Wszystko wskazuje na to że się zalewa

A i jeszcze jedno. Czy nieprawidłowy luz zaworowy może powodować aż takie cyrki i to tylko na PB, bo na LPG wszystko ok

Do objawów można jeszcze dodać opóźnioną reakcje po gwałtownym wciśnięciu pedału gazu tylko na PB tak jakby dławienie.