Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ogladam sobie na alegro wachacze do e38 i widze mega okazyjną cene.Nie wiem czy warto kupować tej firmy SRL zawieszenie,może ktoś miał z tym styczność i by napisał jak z wytrzymałością? Oglądałem wachacze aluminiowe dolne i sa w mega niskiej cenie 69zł, oto link http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=997163650 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=967476181 .Albo taki komplet http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=976137317 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=998409939 .Proszę o jakieś opinie,bo może ta firma nie jest taka zła!!! Pozdrawiam!!!!
Pomocy potrzebuje każdy a zarazem każdy powinien jej udzielać.
  • Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Robię teraz u siebie zawieszenie i powiem ci, że też się nad tym zastanawiałem. Na forach niektórzy pisali że są rewelacyjne, inni że beznadziejne, mało wytrzymałe i nie trzymają wymiaru. Cięzko powiedzieć czy to nie pisali sprzedawcy albo konkurencja. Ale z drugiej strony musi być jakiś powód dla którego jeden wahacz kosztuje 60 zł, a drugi 400.

Może kiedyś trzeba będzie kupić srl`a i sprawdzić osobiście, na razie z bólem serca kupiłem lemfordera.

marek
Opublikowano

Ja takze zastanawiałem się nad tymi wahaczami. Handluje częściami już dobre kilka lat i mogę powiedzieć że tansze nie znaczy gorsze !! Teraz konkurencja jest szeroka i cieżko zaistnieć na rynku więc te nieznane firmy tzn nowe będą sporo tańsze a producenci znani tj TRW SWAG powstały jak na rynku nie było dużej konkurnecji i wyrobiły sobie opinie ! W dzisiejszych czasach liczy się klient !! Ja kupiłem tanie łaćzniki stabilizatora i jestem mega zadowolony bo mają już rok i się nie wybiły a ta zima naprawdę dała w kość ! na tył kupiłem tansze wahacze i sprawdzimy jak one będą sobie radzić.

Pozdrawiam !

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
zakupiłem te wahacze srl i narazie ok,pierwsze wrażenia bardzo dobre. Na oko wygląda solidnie.Także za ta cene to się opłaca.
Opublikowano

2tyg temu zalozylem u siebie komplet na przod, i przyznam ze zadowolony jestem. sztywno, i cicho:>

wachacze dopasowane dobrze, wymiary takie same, jedyny problem jaki napotkalem to to, ze wyslali mi wachacz bez jednej nakretki:/ a w nocy juz nigdzie kupic nie moglem:P

temat niech sie rozwija, za jakis czas postaram sie napisac jak sie spisuja:)

Opublikowano
Może nareszcie skończy się zła opinia na temat BMW (będziesz miał wydatki) :D
Opublikowano
dobrze by było he he :D najlepiej jakby nam się nic nie psuło i autka paliły po 5 litrów :)
Opublikowano
No z tym to już problem,ale za to super wygoda i kultura.
Opublikowano
codziennie męczy mnie problem "sprzedam" ale jak się przejadę to wszystko mi przechodzi ;)
Opublikowano

Panowie to jak tak polecacie srl to kupuje do siebie na przód komplet wyniesie mnie 400zł a nie 700zł za meyel wiec róznica jest spora:P

i do tego tuleje lemforera srodki za 120 wiec mysle ze całkiem wporzadku komplet.

Aaaa no i 2 latka gwarancji na te srl wiec jak sie wybija oddam :P a za te 700zl mam drugi komplet tak naprawde jakbym porównał srl do myle z wymiennymi sworzniami a je tez trzeba kupic i zaplacic za wymiane wiec.

Rozsadnie kupic srl robione sa w turcji a nie w chinach wiec moze:P sa lepsze hehe

Opublikowano
Wszystko się okaże,ale bądzmy dobrej myśli.Skończy sie to dziadostwo z cenami bo za jeden wachacz nie opłaca sie płacić 350 bo nawet to nie jest warte połowy,samo wyprodukowanie pewnie kosztuje z 50 zł + marże jakie nakładają bo BMW. A do innego auta np. Fiata z tych samych materiałów zrobią i połowe taniej.Oszustwo i naciąganie nas włascicieli bmw,nawet ci co handlują używkami to kasują nas w hu.... po połowe ceny biorą, a cena oryginału wiadomo jaka.ZŁODZIEJSTWO.
Opublikowano
nugat18 pisz jak ci sie to sprawuje.
Opublikowano

Moje stare wahacze były w masakrycznym stanie, jestem mile zaskoczony SRL dosyć solidnie wykonane,

tuleje nabiłem lemforda i jest naprawdę super, nie czuć w ogóle dziur mimo iż jeżdżę na 18calowych kolach a jest bardzo cicho w środku;D

Opublikowano
A po co nabijałeś te tuleje? NIe było ich w wahaczu?
Opublikowano
Po co placic 300zł za lemforda z tym aluminium, jak kupilem za 140zł same srodki ofc nowe i nabiłem na stare i tym sposobem 160zł zostalo mi w kielni, a jakośc lemiego jest jak bmw.
Opublikowano

zalozylem letnie kolka 18' opony 255/45/18 i nic sie nie wybilo:> cicho i sztywno wiec dalej polecam:)

tylko jak sie popyt na ich czesci zwiekszy zeby ceny nie podniesli:(

Opublikowano
No ale ile przejechałeś na tych 18cali?? Ja tez takie mam.Tył 255 a przód 235 R18,wiadomo weższa felga z przodu o cal,seria,fabryka,BMW.
Opublikowano
To spoko.Zreszta te częsci mają iso,nie sa robione w stodole i bez kontroli jakości.
Opublikowano

no dokladnie maja iso czyli gwarancje konsumenckom ze produkt spełnia europejskie wymogi, no i gwarancja 2 letnia przynajmniej w moim przypadku:P

ja polecam chodz boje sie na tych 18 latac chetnie na 17 cali bym wskoczył na profilu 215/45

Opublikowano
Ja tak się podłącze do tego tematu :) Odnośnie takich części jak łączniki stabilizatora to jakiej firmy zakładacie. Coś drogiego :( czy raczej rozsądnie tańsze ?(SRL nie zalazłem)
Opublikowano
mogą być tańsze tylko żeby miały iso.
Opublikowano

czyli SLR :cool2:

Ja zrobilem juz 2 tys na nowych wachaczach i na kólkach 18 cali i jest spoko loko.

Te wachacze sa 2x tańsze od myle, a co z tego ze myle maja sworznie wymienne skoro za nowe tez trzeba zaplacic no i za wymiane czyli sa nawet 3 razy tańsze:P