Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Koledzy,

Potrzebuję pomocy.

Otóż nie działa mi oryginalny alarm w moim samochodzie (E60 530d '05).

Wywoływałem jego działanie ale nic z tego. Nie działa (nie świeci) lampka kontrolna alarmu (ta pod lusterkiem wewnętrznym).

Czy istnieje jakaś procedura uruchomienia alarmu? Czy można gdzieś sprawdzić jego status?

Szukałem info w sieci, ale niestety nie trafiłem na żaden trop.

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Opublikowano
Jeżeli masz diodę w czerwonym "kloszu" pod lusterkiem wewnętrznym to powinieneś mieć alarm fabryczny.Ale dlaczego nie działa? W opcjach nigdzie nie trafiłem na włącz/wyłącz!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Wszystkich....!!! Szukałem już wcześniej jakichkolwiek informacji na ten temat, ale nie udało mi się nic sensownego znaleźć. Otóż posiadam E60 z 04 roku. Jest tam fabryczny Autoalarm i od czasu, do czasu sam się uruchomia (włącza) tzn. zaczyna wyć i włącza migacze. Po podłączeniu do komputera i diagnozie nie ma nic na temat próby włamania, czy też jakichkolwiek błędach ze strony alarmu czy też centralnego zamka. Nie wiem co mu dolega, zauważyłem tylko że podczas wyłączania alarmu migają 2x migacze a podczas włączania nic się nie dzieje..., przed tymi strzałami ze strony alarmu migacze podczas zamykania auta pilotem z kluczyka migały raz...., sprawdzałem ustawiania w komputerze pokładowym i jest tam w opcjach zaznaczone aby włączał migacze podczas zamykania oraz otwierania auta.... Czy ktoś może coś mi na ten temat doradzić....???? A może moduł od alarmu szlak go trafił...., tylko dlaczego nie ma żadnych informacji po podłączeniu kompa KTS Bosch-a????

Pozdrawiam - Krzysiek

• 2 lata później...
Opublikowano
zalezy jakie czujniki ma alarm... probuj tak: otworz szybe kierowcy, zamknij auto i odczekaj kilka min (zalezy czy sa rygle czy nie). Nasetpnie wchyl sie do auta... jeslie alarm sie nie uruchomi, to sprobuj otworzyc drzwi od wewnatrz jesli dalej alarm sie nei uruchomi, to albo 1. nie masz alarmu 2. "zepsula" sie syrene alarmu.
Opublikowano
Cześć,

Odkopię ten temat - mam podobny problem.

Alarm w moim aucie jest (niby) - zdekodowany vin: viewtopic.php?f=19&t=127871&hilit=WBADP81010GV58194&start=9870#p1400115

Po zamknięciu lampka pod lusterkiem miga.

Ale jakoś nieudało mi się go "uruchomić", np. zostawiając w środku psa :)

Jest jakiś rozsądny sposób na uruchomienie alarmu w E60? Może mam poprostu zepsuty?

bo pewnie zdeaktywowałeś czujniki ochrony wnętrza, musisz je aktywować.

Aby to zrobić, po naciśnięci przycisku Zamknięcia, naciśnij go jeszcze raz, powinna lampa mrugnąć i zapalić się ponownie.

wwo_j
Opublikowano

Tak instrukcję czytałem, ale sekcja dot alarmu jest bardzo skromna.

Co zauważyłem po dzisiejszych próbach:

- jak mam uchyloną maskę i zamknę samochod to lampka pod lusterkiem szybciej miga (czyli sygnalizuje problem), ale podmniesienie maski do góry nic nie zmienia. Po zamknięciu alarm się chyba uzbraja, bo samochod miga jeszcze kierunkami

- zamknąlem z uchyloną szybą, ale pomachanie tam ręką nic nie zmieniło, może za bardzo sie pospieszylem - wpakowałem łape odrazu po zamknieciu :)

- otwarcie samochodu z kluczyka, poskutkowało. oczywiście alarm włączył się dopiero po otwarciu drzwi

Piszczy jak cholera więc syrena na pewno sprawna :)

Dzięki za pomoc :)

Opublikowano
Sekcja może i skromna, ale na pewno jest tak jak tam jest opisane. U siebie w ten sposób deaktywuję i aktywuję czujniki, więc u Ciebie też raczej to powinno działać :)
wwo_j