Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problemik, objawia się tak - otwieram drzwi z oryginalnego kluczyka zdalnie, po paru sekundach centralny zamek sam się zamyka, bez naciskania na kluczyk. Może słaba bateria w kluczyku, mikro styk :?: :?: Miał ktoś taki problem :?:

Standardowy centralny, alarmu brak E46 320d 2001r :?:

Opublikowano
raczej coś z przekaźnikiem. wsiądź do auta, zamknij się potem otwórz (kluczykiem oczywiście) i nasłuchuj z okolic schowka czy będzie słychać przekaźnik
Opublikowano

A może to jest taka funkcja i to jest normalne.

Ja tak miałem przy innym aucie.

Po otwarciu zamka, gdy nie otworzy się żadnych drzwi, to po ok. minucie zamek sam się ponownie zamykał.

Funkcja ta ma na celu zamknięcie zamka po przypadkowym otwarciu, np. gdy przycisk sam się naciśnie w kieszeni.

Opublikowano
No dobra co powiecie na to, kluczyk padł-sterowanie, z samego klucza można otworzyć i zamknąć normalnie, zamki się otwierają, tak samo w środku na panelu bez żadnych problemów, zdalne sterowanie nie gada, podobno w kluczyku jest akumulatorek od 2000r i sam się ładuje, ostatnio za dużo nie jeździłem, co rozładował się :?: , może spróbować otworzyć kluczyk :?:
  • 3 tygodnie później...