Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie natknalem sie zupelnie przez przypadek na naszym poczciwym allegro na 4 tloczkowe zaciski brembo do bmw e39 temat zapowiada sie fajnie ale pytanie sie nasuwa takie czy trzeba przy tym wymieniac tarcze i klocki czy wszystko pozostaje standardowe dodam ze poruszam sie 528 e39 z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam
Opublikowano

jeżeli to ta aukcja którą znalazłem, to jest tam napisane że hamulce do e38 i e39. i chyba sprzedający się trochę rozpędził bo w e39 nie ma raczej zacisków czterotłoczkowych. są za to w e38 i to tylko w wersji 3-litrowej. co oznacza, że nie są wcale najmocniejsze, gdyż wersja 4 i 5 litrowa posiada tzw. zaciski pływające.

dobrą rzeczą jest wymiana hamulców na takie z mocniejszej wersji silnikowej, ale z tego co się orientowałem w e39 540 są inne piasty niż u ciebie, więc byłoby to dość kosztowne przedsięwzięcie.

marek
Opublikowano
to lekka lipa a moze ktos slyszal o zestawach hamulcow brembo+ferrodo wlasnie do e39 z wiekszymi tarczami i zaciskami
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

tez bym prosil o podpowiedz do tego pytanka...

i ewentualnie co trzeba kupic np z 535, 540 V8 do 523, bo tarcze i klocki kupilbym nowe, tylko chodzi o np. zaciski, podobno jarzmo, ale nie wiem co to jest :P

Gdyby ktos mogl podac rysunki z realoem i zaznaczyc... :cool2:

DZIEKUJE

B M W
Opublikowano
tez bym prosil o podpowiedz do tego pytanka...

i ewentualnie co trzeba kupic np z 535, 540 V8 do 523, bo tarcze i klocki kupilbym nowe, tylko chodzi o np. zaciski, podobno jarzmo, ale nie wiem co to jest :P

Gdyby ktos mogl podac rysunki z realoem i zaznaczyc... :cool2:

DZIEKUJE

Kolego, wejdź sobie na stronę realoem i porównaj numery części, a nie czekaj na gotowca. Przykładowo: porównujesz najpierw numer zacisku, jeżeli jest inny sprawdzasz dalej. Porównujesz numer jarzma, jeżeli jest inne, więc prawdopodobnie ma inny rozstaw śrub, więc musisz sprawdzić zwrotnicę. I tak dalej.

marek
Opublikowano

moze juz ktos to robil i podpowie cos jeszcze od siebie... :wink:

od tego chyba jest forum. Szukac szukalem, ale nie znalazlem dokladnego opisu.

B M W