Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jako że jest po zimie autko zaczęło stukać na nierównościach. Chcąc zwalczyć usterkę udałem się do znajomego mechanika. Pierwsze co przykuło moją uwagę to tylne lewe koło znacznie niżej "siedziało". Okazało się że sprężyna poszła..(pękła).. Jadąc, auto wydawało odgłosy jak jakby rura wydechowa była obluzowana albo nie trzymała się na gumie. Sprawdziłem , lecz okazało się że to nie to. Rura siedziała sztywno.. Znajomy nakierował mnie na pomysł , że może to być poduszka nad amortyzatorem?

Co wy na to?

Zależy mi na tym aby te autko doprowadzić do stanu sprzed zimy.

ps. Amortyzatory są dobre!

_______

Proszę o poprawne tytułowanie tematów, zapoznanie się z regulaminem i formatem tytułowania wątków na górze tego działu. Tym razem poprawiłem. mattiss

Opublikowano
może to być poduszka, ale trzeba tulejki zawieszenia przejrzeć, mogą być wybite i stukać i dopiero wymieniać co trzeba a nie co może być... Bo wiele elementów może stukać
Opublikowano
Kolego sprawdź najpierw mocowanie dolne amortyzatora :) U mnie tak było że stukało i niepotrzebnie powymieniali poduszki jak się okazało że na mocowaniu amora na dole guma się rozwarstwiła i jak brudny był to nie było widać :/ Na szczęście amory na gwarancji powymieniałem :mrgreen:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"