Skocz do zawartości

tulaja stabilizatora tyl. co zamontować??

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Moje pytania dotyczy tylnego stabilizatora. Niestety w zamiennikach nie ma tych tulei a oryginał jest stosunkowo drogi. Czy ktoś montował jakieś inne tuleje, podobne rozmiarami do tych z e30. Jeśli tak to jakie??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

W temacie jest '' tulaja stabilizatora tyl. co zamontować?? '' i kosztuje 15,65zł /szt

p.s. może i ja zapłaciłem po 60 zł/szt przez 2 lata można zapomniec :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Matiss, ja mam taki stabilizator z tyłu przy 318i. Wedlu vin z serwisie powiedzili mi że moje 318 jest wyposażone w zawias M-technic.

Marek, mówisz chyba o oryginałach a nie zamiennikach.

Opublikowano
Stabilizator tylny jest tylko w mocniejszych wersjach, nie spodziewaj się go w 316i i 318i.
a także w autach fabrycznie wyposażonych w zawieszenie M-technic ,cabrio i touringach nawet z silnikami m40b16/b18.
Marek' date=' mówisz chyba o oryginałach a nie zamiennikach.[/quote'] tak o oryginałach z ASO według realoem nazywają się łożyska gumowe stabilizatora i cena jest taka jak napisałem czyli 15,65zł/szt.Masz rację nie ma tych części w zamienniku.
Opublikowano

No to cena przyzwoita jak za oryginały.

W stabilizatory wyposażone były także standardowo trumienki z NIVO. Miały najgrubszy stabilizator.

Stab występował seryjnie w IS który miał lekko obniżone zawieszenie w stosunku do pozostałych modeli.

Nawet 2.5 w serii nie miało staba ale często był on montowany jako wyposażenie dodatkowe.

Ja do swojego B20 dołożyłem stabilizator i faktycznie prowadzenie w szybkich łukach czy gwałtowne zmiany kierunku jazdy przychodzi o wiele łatwiej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Matiss, pochwalę się, moja bunia jest z tyłu wyposażona w stabilizator o średnicy 14,5mm a nie 12mm. I jest to 318i. :D Pozdro.