Skocz do zawartości

[SILNIK 5,0 V12 M-70 ] wymiary silnika i skrzyni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :)

chciałbym otrzymać parę wymiarów potrzebnych mi do małej przeróbki

na początek :

1. szerokość silnika pomiędzy kolektorami :?:

http://img232.imageshack.us/img232/2973/989489161.th.jpg

2.długość silnika razem ze skrzynią biegów automatyczną :?:

3. może dla was zrozumiałe , czy jest możliwe zamontowania wajchy biegów gdzie indziej :?: ( chodzi mi o to czy automat jest przełączany za pomocą elektroniki , kabli i jest możliwość go przeniesienia czy jakiś wodzików i musi być na tunelu

prośba do administracji o nie zamykanie od razu tematu :mrgreen: , trochę mi będzie tych wymiarów potrzeba, a nie mam nikogo z takim autem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witaj kolego jeśli mogę ci doradzić to skrzynia automat w e32 750 i sterowana jest za pomocą linli a przeniesienie jej gdzie indziej to jedynie kwestia jej długości jest tam kostka elektryczna przy pozycjonerze ale kabelki zawsze da się przedłuzyć ja jestem szczęsliwym pośiadaczem e32 750i i przerobiłem ją na manual wbrew pozorom jest to mało skomplikowane a jedyny koszt to skrzynia reszta ciut pracy i jest ok jak kyoś by miał pytania to pomogę warto lata jak szalona.
Opublikowano
Witaj kolego jeśli mogę ci doradzić to skrzynia automat w e32 750 i sterowana jest za pomocą linli a przeniesienie jej gdzie indziej to jedynie kwestia jej długości jest tam kostka elektryczna przy pozycjonerze ale kabelki zawsze da się przedłuzyć ja jestem szczęsliwym pośiadaczem e32 750i i przerobiłem ją na manual wbrew pozorom jest to mało skomplikowane a jedyny koszt to skrzynia reszta ciut pracy i jest ok jak kyoś by miał pytania to pomogę warto lata jak szalona.

a skrzynia z czego? z 735i E32?

Opublikowano
skrzynie mam od 4.0 v8 poniewarz tylko od tej skrzyni lub 3.0 v8 pasuje koło zamachowe jest kompatybilne z kolem od 5.0 v12 zisiaj zakończyłem prace jest kolosalna przepasć między automatem a manualem
Opublikowano
witam idealnie pasuje tylko od 850 csi ale od v8 podchodzi trzeba tylko powiększyć pare otworów pod śruby ja zamontowałem płytę przejściową o grubości 10 mm i doniej przykręciłem skrzynie .Wał od e 32 v8 skracałem o 8 cm postaram się zrobić zdjęcia .jęśli chodzi o przyspieszenie to jest fajnie jeżdzilem v8 4.0 e 34 a to lata niekiepsko ale moja bestyjka poradziła sobie bez kłopotu. w przyszłym tygodniu będe pracował nad sprzęgłem to zrobię zdjęcia krok po kroku pozdrawiam mikro750