Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,chciałem się dowiedzieć jak wygląda swap z m50 2.0 na 2.5 z tym ze oba silniki są bez vanosa,myślę nad takim rozwiązaniem gdyż mój silnik coś odmawia posłuszeństwa. Gdzieś czytałem na forum ze instalacje pozostają te same tylko trzeba wymienić komp i wydech no i oczywiście silnik proszę ewentualnie o jakieś sugestie
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

kolego ja mogę podpowiedziec jak to wygląda przy swapie 2.0 na 2.8 z tym ze oba były z vanosami

otóż ja wymieniłem tylko komputer (no i oczywiście silnik) i kolektor wylotowy i lata. powinno się jeszcze wymienic reszte wydechu i to wszystko.

a no i parę ładnych roboczogodzin spędziliśmy na obejściu EWS i kontroli trakcji.

Opublikowano
zgadzam się z tobą

Moze lepiej nie pisz nic nie wnoszacych postow :norty:

kolego ja mogę podpowiedziec jak to wygląda przy swapie 2.0 na 2.8 z tym ze oba były z vanosami

otóż ja wymieniłem tylko komputer (no i oczywiście silnik) i kolektor wylotowy i lata. powinno się jeszcze wymienic reszte wydechu i to wszystko.

a no i parę ładnych roboczogodzin spędziliśmy na obejściu EWS i kontroli trakcji.

Mozesz mi cos wytlumaczyc swapowales M50TUB20 bo widze 92 r na M52B28 wiec napewno zmieniales tez przeplywke przy zalozeniu ze czujniki dosales z silnikiem Jakiej firmy byl komp w M50?? bosch czy simens ?? Bo M52 to simesn a niewiem szczerze czy wiazka pod boscha i simensa jest taka sama ??

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
jeżeli chodzi Ci o wiązke silnika to też ją wymieniałem ale nie napisałem o tym bo wydawało mi się to oczywiste ze przy wymianie silnika idzie razem i wiązka. mój błąd :mad2: -mogłem to dopisac
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie a co powiecie na swap z Is-a na 2.8 warto sie zabierac zato czy lepiej zmienic cały samochód pozdrowionka
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tak Was przeraziłem tym pytaniem ze aż zamilkliście na wiekki??? :cry:
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

Kolego wypada zmienic silnik skrzynie i dyfer z ukladu jezdnego do tego hamulce

wiec wydatek laczny ok 4 tys na czesci :D

Moge ci zaproponowac silnik M52B28 ze swapem w cenie 5,5 tys auto masz na gotowo w tej cenie

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cały czas zastanawiam sie nad Twoja propozycja M-Technic !! Ale mam jeszcze pare pytań;

Auto na gtowo czyli to wszystko co napisałes co lależało by wymienić przy SWAP-ie i to wszystko w cenie 5tyś tak??

I ile czasu zajeła by Ci ta robota??