Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzedni wlasciciel byl laskaw zima spalic silniczek od szyby kierowcy. Elektryk silniczek wymienil, jenakowoz szyba dziala na odwyrtke - opuszczanie ja podnosi itp.

Oczywiscie baba kupujac stwierdzila, ze elektryk po kilku piwach ma prawo pomylic plus z minusem i jak przyjdzie cieplo, to sie zdejmie boczek i sie kabelki przelozy.

Dzisiaj baba wspomagana dzielnie przez meza dokopala sie do rzeczonej elektryki i doznala totalnego opadu witek.

- Wiazka oryginalna, bez kombinacji, zalane wtyczki - no nie ma bata, zeby cos w nich przekrecic - nie da sie ich zalozyc na odwrot.

- przelacznik do otwierania szyb tez fizycznie nie daje sie przypiac na odwrot.

- dodatkowo mezowy mierniczek zdecydowanie odmawia pokazania jakiegokolwiek napiecia na wtyczce (bo baba wpadla na genialny pomysl, ze porowna sobie lewe i prawe drzwi) .. mierniczek dziala napewno - sprawdzany na bateryjce napiecie pokazuje.

zalamka totalna, ma ktos jakis pomysl czemu mi to dziala na odwrot?

pzdr

GreenEvil

Dosiadales kiedys arabki? Idac stepa wsluchaj sie w nia, a zobaczysz jak kazdym drgieniem miesnia wyrywa sie do cwalu.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=126984

Opublikowano
Jakiego kolru jest przelacznik ?? bo sa rozne i moze dlatego dziala na odwrot?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Podejrzewam że problem tkwi w odwróconym przełaczniku opuszczania szybki.Elektryk wyciągnał go w celu sprawdzenia czy to wina silniczka czy też przełącznika po czym wcisnął do góry nogami.Wiem bo sam miałem raz taką wpadke :D
Opublikowano

Nie sadze, zeby to byla wina przelacznika.

- przelacznik jest dokladnie taki sam (czarny z pom. podswietleniem, na bialej kostce) jak pozostale 3 i tak samo podpiety.

poza tym domykanie szyb (kluczyk przytrzymany w pozycji off), niestety szybe kierowcy otwiera. :?

pzdr

GreenEvil

Dosiadales kiedys arabki? Idac stepa wsluchaj sie w nia, a zobaczysz jak kazdym drgieniem miesnia wyrywa sie do cwalu.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=126984

Opublikowano
elektryk musiał zamienic bieguny(prawdopodobnie wyciągnął piny z kostki w celu oczyszczenia i włożył na odwrót).Trzeba zmienic tak jak było i powinno być ok