Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam..mam problem z czujnikiem..tzn po odpaleniu auta nie chciało wbijać się na wyższe obroty niż 2000 a po szybkim dodaniu gazu gasł silnik..odpuszczałem pedał i dalej chodzi ale tylko do 2000obr/min oczywiście strzela w filtr powietrza,,odpinam wtyczkę z czujnika położenia przepustnicy i działa elegancko..chodzi bez czujnika...wiec o co tu biega????nawet jakby miała więcej mocy teraz..z odpiętym czujnikiem..pomóżcie.pzdr

______

Poprawiłem tytuł. Proszę się stosować do regulaminu i formatu tytułowania: viewtopic.php?f=68&t=120678 . Następnym razem ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Witam

Czujnik najlepiej sprawdzić podczas połaczenia pod komputer. nie koniecznie musi to być czujnik. Zawsze po odpieciu jakiegos czujnika samochod wchodzi w stan awaryjny i działa lepiej.

Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614
Opublikowano
czy jest jakąś możliwość wykonania pomiaru na tym czujniku w celu sprawdzenia poprawnego działania??tzn gdy mamy go wymontowanego na reku za pomocą miernika lub po odpięciu samej wtyczki a sam czujnik nadal znajduje się w korpusie przepustnicy..mamy miernik..i co dalej??jest możliwość???pomiar oporowości itp.jeżeli tak to jak go wykonać i w jakiej kolejności???jakie parametry powinien spełniać???lub gdy np.chciałbym zakupić jakiś używany to jak go sprawdzić zanim za niego zapłacę bez montażu..dla pewności że nie kupuje uszkodzonego..proszę o podpowiedz;]pozdrawiam
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam ma pytanie..czy po wymianie tego czujnika trzeba podjechać na komputer żeby coś poustawiać???czy nie ma takiej potrzeby?dodam ze zmontowałem cała przepustnice wraz z czujnikiem ,nie ruszałem śrub od czujnika w obawie ze ma to wpływ na jego działanie..wiec wsadziłem całość.]ale czy coś trzeba teraz wyregulować??pomóżcie pzdr.dzięki