Skocz do zawartości

Jak wymienic uszczelke szyberdachu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wesołego jajka :)

Panowie jak w temacie jak mam wymienić uszczelkę szyberka? Dam rade sam czy lepiej jechać do fachurki?

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Demontujesz tapicerke szyberdachu, sam szyberdach jest przymocowany do ruchomej częśći ramy na 4 sruby chyba torxy, odkręcasz zdejmujesz i zakładasz nową uszczelke na zdjęty szyberdach.Pózniej jak bedziesz montował to musisz go dobrze ustawić zeby nie był wklęsły albo zbyt wystawał. Wtedy przydaje się druga osoba :) Ogólnie praca łatwa i przyjemna :) ok 1 godziny.
Opublikowano

Odsuwasz dach do tyłu tak do połowy, wkładasz głowę i jak popatrzysz między dach a tapicerkę to bedą tam 2 zatrzaski - jak je wypniesz to bedziesz mógł przesunąć tapicerkę do tyłu a dach uchylić do góry i go zdemontować.

Ile kosztuje teraz uszczelka ?

Opublikowano
Aaaaa :) Jutro zobaczę jak nie będzie padało. 215,76pln zapłaciłem w BMW
Magia trzech liter - BMW
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wymieniłem uszczelkę,ale w narożnikach dachu uszczelka nie przylega jakoś zadowalająco do reszty dachu. :| niby nic nie przecieka ale ja mam ten wewnętrzny niepokój że nie jest tak jak być powinno. Pytanie mam jak i gdzie spływa woda która dostaje się tam 'pod dach' :?:
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
No właśnie zakładałem ją bez żadnego naciągania, tak jak się układała tak wciskałem, nie jest pofałdowana itp. Kawałek odciąłem bo nachodziła na siebie i teraz tak myślę że dałem ciała. Mogłem nie ucinać tylko ją ułożyć tak aby się końcówki nie nakładały jednak z drugiej strony ona świetnie przylega do ruchomej części dachu tylko do budy tak średnio, myślisz żeby jeszcze powalczyć w ustawieniem dachu?
Magia trzech liter - BMW
  • 3 tygodnie później...