Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co moze byc przyczyna ze obroty ida tylko do 6000 a nie do 7000? Silnik nie jest zamulony,ladnie wchodzi na obroty ale nie do odciecia.Wymienie swiece ale nie wiem czy to pomoze
Opublikowano

Najprawdopodobniej musi być przykręcony skoro nie odcina...ewentualnie pompa nie wydaje wiecej paliwa. masz LPG czy BP??

pozdro :cool2:

.....:::::B M W:::::.....
Opublikowano
ale kolego moja e30 kreci się bez żadnego problemu do 6500tys na pierwszych biegach dalej wydaje mi się ze brakuje jej paliwa albo powietrza ponieważ posiadam LPG.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolego, m40 u mnie odcina na paliwie przy ok 6200. Gaz to i na luzie wchodzi do bólu ale po co!!! A wczasie jazdy to niewidzę sensu by kręcić dalej jak 5,500. Silnik nie ciągnie za bardzo powyżej tej wartości wiec na ciul trzymać. W czasie jazdy raz czy dwa razy zdarzyło mi się na gazie przekroczyć 6500, ale już wiecej tego nie robie!!! Nie ma to żadnego uzasadnienia.
Opublikowano

Jak M40 wkręca się ładnie do tych dajmy na to 6000obr/min to znaczy,że ma jeszcze zdrowy rozrząd/ wałek rozrządu.

Niestety sporo tych silników nie potrafi się wkręcić wyżej niż 5000obr/min.

Opublikowano
zgadzam się z kolega e30.318 ze nie ma sesu męczyć tego silnika powyżej 5500 bo to nic nie pomorze a w ręcz przeciwnie.... w końcu te silniki maja już swoje lata.... a m40 ma najlepszy moment od 3tys do około 5.5 zależny czy jest zadbany czy nie:) no chyba ze ktoś tam coś tworzył z wydechem dolotem itp.