Skocz do zawartości

330i smg Sedan VS e36 323i coupe manual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

myślalem że że bardzo latwo pójdzie i sie zdziwilem-

1 próba wygrana o pół samochodu

2 próba wygrana o samochód (mialem wtedy 155km/h) jakos końcówka 3 biegu

Ktoś testował się z e36 328i ??

Opublikowano
kolega mówi ze ma wykres hamowni w niemczech po programie i to jego e36 323i ma niby 209km - może dlatego nie bylo tak latwo:)
Opublikowano
No i pewnie kolega nie kłamie bo ze zwykłym 323 nie miałbyś najmniejszych problemów, w końcu różnice w osiągach są dość znaczne. Ale to 323 na pewno nie jest tylko po programie jeśli ma 209KM bo on nie dałby aż takich przyrostów ;)
Opublikowano
z oka to ma zalożone taki wielki wycior więc może i kolektor wydechowy jest sportowy. W dzień muszę się przyjrzeć dokladnie temu e36
Opublikowano
No i pewnie kolega nie kłamie bo ze zwykłym 323 nie miałbyś najmniejszych problemów, w końcu różnice w osiągach są dość znaczne. Ale to 323 na pewno nie jest tylko po programie jeśli ma 209KM bo on nie dałby aż takich przyrostów ;)

Masa, misiu masa....

Opublikowano
wiem jest różnicy jprawie 200kg ale jakby byla seria to 60KM i moment powinien bardziej odstawiać e36
Opublikowano

Twoje skrzynia jest szybsza więc tu jest przewaga. Sprawdzaliście jeszcze raz?

Znajomy miał 323i e46, ktora bez żadbych przeróbek dała na hamowni...189 koni, a mój xi zmasakrował 330Ci. Później okazało się, że kolega miał zacinającą się przepustnicę w koncowym tłumiku.

Opublikowano

pocieszam się że ma 209KM wtedy jego stosunek wychodzi 6,27 vs mój 6,55 (i przewage może dawać smg)- jeszcze mamy się zmieżyć. Zauważylem też przy drugim wyścigu że odpuszczenie gazu przy zmianie biegu chyba pozwala troche szybciej zmienić bieg bo z pełnym butem jestes bardzo mocne walnięcie miedzy biegiem 1 a 2

zmiezyc :arrow: zmierzyc

Opublikowano
czytalem troche postów o podniesieniu mocy w 330i ale coś widzę że marnie to idzie- i ciężko jest wyrobić 20-30 KM. a przydaloby sie właśnie te 30 KM więcej bo przeskok na e46 M3 to 2x wiekszy budżet domowy na samochód. Próbował ktoś robić jakiś program / dolot/ kolektor sporty / cały wydech/ dało coś. Czywalem kiedyś że ktoś próbowal dolot simota - klapa tylko dźwięk
Opublikowano
to już lepiej dozbierać 10-15 tys jeszcze i brać M3 wtedy jest kopletny samochod.
Opublikowano
przypomnialo mi się że znajomi mają e36 323i compact napewno zeryjne 170 KM więc muszę zrobić porównanie:). WEdlug tego wychodzi że compact cięższy od coupe http://www.zeperfs.com/en/duel86-432.htm ale coś mi się wydaje że blędysą na tej stronie bo z pliku bmw-Polska Dane wychodzi odwrotnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
e36 323i compact według francuskiego katalogu z 1999 roku waży 1265 kg.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

M52B25TU w 323i to specyficzny silnik... bzdurą jest że ma 170 KM :-), tzn. ma tyle ale przy 5000obr/min.

Po modyfikacji softu osiągi lekkiego sedana na drodze jak w cięższych 330i coupe czy touring :)

Oczywiście 328i w serii nie ma podjazdu.

mario