Skocz do zawartości

320i Brak lewego stopu po założeniu lamp tylnych M-Pakiet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Jak w temacie , po założeniu tylnych lamp , zaznaczam oryginały nie ma lewego stopu. Czytałem po łebkach na innym forum że problem rzeczywiście występuje więc nie jestem odosobnionym przypadkiem. Ponoć problem leży w przełączniku pod pedałem hamulca.

cyt: na pedale stopu, musisz sciągnąć tą plastikową osłonę nad pedałami i do pedału idzie kostka z dwoma kabelkami, włóż ją odwrotnie, może zadziała, u mnie w e34 zadziałało

Tylko właśnie dotyczyło to E34 , czy może ktoś opanował ten problem w E36?

Domyślam się że alternatywą było by kupienie włącznika stop od auta co miało seryjnie m-pak lampy.

Proszę o pomoc.

dzięki , pozdrowienia

______

Poprawiłem tytuł. micgz, nie jesteś tu nowy i wiesz, że obowiązuje format tytułowania: viewtopic.php?f=68&t=120678 . Następnym razem będę Ci musiał wlepić ostrzeżenie. mattiss

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Sytuacja wskazuje na to że prawdopodobnie mam jakiś problem z elektryką bo sprawdzałem przyrządem i na żadnym z PIN-ów nie ma napięcia (podczas trzymana hamulca stop). Jeden PIN pokazuje 0,15V i domyślam się że to ten od stopu . Ale dlaczego tak mało?

Czy ktoś ma jakiś pomysł?

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
witam..słuchaj ja wsadziłem lampy diodowe zapobrane z angola...i taka akcja tez była.poszukaj przy prawej lampie kabelka który idzie do lewej lampy i zmostkuj tzn żeby prawy stop zasilał lewy równiez,,ja tak zrobiłem i działa..znajdż miernikiem który tam kabel odpowiada za stop w lewej lampie a potem odszukaj go przy prawej,,tam jest taka wiązka kabli..i zmostkuj na ten kabel plus z prawego stopu..powinno zadziałać.przy szukaniu który to kabel pamietaj żebyrozebrac obie lampy i metoda raz z tej kabel a drugi z drugiej na az trafisz na ten sam..pozdr