Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja jezdze na Valvoline max live 10w40, osobiscie polecam. Poczulem zmiane pracy silnika przechodzac z Mobil 1.
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano

ja mam 180 tyś (przynajmniej tak się wyświetla) i jeżdżę na mobil1 10w40, ale niedługo czeka mnie wymiana i kupiłem motula 5w40 100% syntetyk. różne są opinie na temat zmiany oleju z półsyntetyka na syntetyk, więc postawanowiłem sam się przekonać. jak zmienię, to dam znać.

ps. w poprzednim e34, które miało najechane 250 tyś też lałem pełny syntetyk.

marek
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Olej dla ludzi z zacienciami sportowymi. Ja osobiscie jezdzilem na Valvoline 10w40, odczuwalem roznice od pierwszego uruchomienia.

Dalem sie teraz namowic na Castrol Magnatec i musze przyznac, ze jest rownie dobry.

NIGDY MOBIL !!! po 6 tys km wygladal strasznie, plukal strasznie silnik, strasznie chodzil z rana, masakra !!!

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
chcę rozwinąć ten temat oleju MOBIL. Mobil jest naprawdę dobrym olejem ale nie ten który jest rozlewany w Polsce ! Dużo jest podróbek na naszym rynku i ogólnie ten olej bardzo spadł z ceny. Jeśli chcecie lać Mobila owszem można ale najlepiej importowany tzn z Niemiec w tedy mamy pewność że jest on w 100% oryginalny. A tak na marginesie lał ktoś olej LIQUI MOLY ?? Bo mi także za 4000 km wychodzi wymiana i chce taki zalać. Może ktoś poda jakieś jego plusy i minusy, chociaż największą jego wadą jest cena : ) pozdro
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano

Moze i jest duzo podrobek wiec dla mnie to oznacza jedno, lepiej zmienic na inny. Ja kupilem Mobila w sklepie wiec ciezko teraz docierac gdzie maja orginal a gdzie podrobke. Ten co ja mialem to byla jakas pomylka.

LIQUI MOLY?! wiem co to za olej ale nigdy na nim nie jezdzilem wiec ci nie pomoge, sprawdzales jakies testy producentow?

B-bardzo M-mądry W-wybór