Skocz do zawartości

POMOCY!! problem z elektryką auto nie odpala- M51D25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy!!

Kilka dni temu wsadziłem sobie tube i wzmacniacz, wszystko dobrze podłączyłem i ładnie grało.

Dzisiaj wsiadam do auta chcę odpalić a tu NIC :/ po przekręceniu kluczyka przygasły kontrolki światła ledwie świeciły a pod maską słychać było tylko stuki (elektryczne stuki, bo motor nawet nie zakręcił) :(

Zajrzałem do bezpieczników okazało się, że 18 [Radio] spalony, wymieniłem. I próbuję dalej.. dalej to samo :/

Kumpel podłączył swoje auto kablami do mojego aku: próbuje odpalić trochę lepiej bo kontrolki nie przygasły ale wał obkręcił się chyba o 2stopnie i dalej NIC :/

Tylko te stuki pod maską, podłączyłem teraz aku pod prostownik i jak otworzyłem maskę to mnie kopnął prąd (nie 230V ale mocniejszy niż w akumulatorze)

co to może być??

Dodam, że wczoraj jak jeździłem było wszystko OK. A w nocy auto w garażu nikt do niego nie miał dostępu.

"Mogę jeździć każdym autem, byle byłoby ze stajni BMW" :D

"W życiu piękne są tylko chwile..."

Opublikowano

masz tdsa widzę w podpisie, a z doświadczenia wiem że od małego samochodu kablami go nie odpalisz, więc jak próbowałeś odpalić od czegoś poniżej 2.0 to może być ciężko

sprawdź czy wzmacniacz się wyłącza, czy może zostaje włączony

no i jak to podłączyłeś, kable do wzmaka oczywiście od aku idą??

Opublikowano

Więc tak, odpalałem od 1,9tdi (golf 3)

Dowiedziałem już się, że nie odpalę takimi kablami (kable za 20zł) jak aku wysiadło.

Wzmacniacz chodził cały czas (to był mój błąd- źle podłączyłem) i aku padło całkowicie. Po naładowaniu (ok godziny) odpalił od strzału.

Sprzęt odczepiłem :)

"Mogę jeździć każdym autem, byle byłoby ze stajni BMW" :D

"W życiu piękne są tylko chwile..."

Opublikowano
za właczanie i wyłaczanie wzmaka jest odpowiedzialna auto antena czyli niebieski kabel w kostce iso... org w bmw jest biały z siwym paskiem i włacza tez wzmacniacz antent znajdziesz go pod kanapą z lewej str jest wtyczka od instalacji radia chyba ze juz masz to ominiete.. co do zasilania wzmaka nie zapomnij o bezpieczniku zaraz przy klemie od aku.. zmasowanie tego kabla równa sie porzarem....