Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

W moim niedawno kupionym E91 nie da się zamknąć popielniczki przedniej, płynnie chodzi ale nie zaskakuje zamknięcie

czy ktoś wie czy można to naprawić i jak to zrobić czy trze ba kupić nową :(

Pozdrawiam BMWowiczów

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My BMW foto: http://img85.imageshack.us/g/p1030826.jpg/

Chip Tuning wykres: http://img690.imageshack.us/img690/4972/hamowniawykresbmw.jpg

Opublikowano
Ja miałem bardzo podobnie tylko w drugą stronę - nie chciała się otworzyć (otwierała się raz na kilkanaście prób). Okazało się, że gdzieś w szparę (pomiędzy popielniczką, a obudową) wpadł kawałeczek plastiku (1x7mm). Zupełnie przypadkiem do tego doszedłem podczas sprzątania - wleciałem tam z odkurzaczem (końcówka z "włoskami") i mi to wyssało... Od tego czasu chodzi jak złoto. Nie wiem czy u Ciebie też to samo jest przyczyną, ale spróbuj - nic nie tracisz :-).
Opublikowano
zdemontuj cala oslone(listwy ozdobne) srodkowa, aby nie polamac zacznij od lewarka skrzyni biegow...ktos wczesniej pewnie majstrowal i zle nalozyl maskownice od popielniczki...ja jak zmienialem listwy z "ori srebrny/platynowy plastik" na "ori szlifowane aluminium" to tez lekko skosilem nakladke z popielniczki i zamkniecie nie dzialalo..."kilkanascie" delikatnych przesuniec i znalazlem miejsce, w ktorym wszytsko dziala i zamyka sie...pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2: