Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Najpierw dostań się do górnej części baku gdzie są węże pompki i sprawdź czy to nie tam, ja tam miałem małe pękniecie, zakleiłem superglue i było ok.
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Witam. wejsc wejde od góry bo musze zlac paliwo a potem zdjac zbiornik i zalatac dziure lub wymnienic przewód metalowy który idzie po zbiorniku (wiem gdzie ucieka ropa)
Opublikowano
czyzby to ten cienki przewod odpowietrzajacy ?

Witam. Czy odpowietrzajacy to nie wiem :/ on idzie od dołu zbiornika do góry aż do wlewu i łaczaczy sie z gumowa rurką.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jakiś miesiąc temu siadła mi pompa paliwa w zbiorniku (plastikowym) E34 wygrzebałem ją na zewnątrz żeby sprawdzić czy na pewno dobrą chcę kupić miałem wtedy około 1/2 zbiornika paliwa dziś zabrałem się za wymianę nieszczęsnej pompki a tu zong he zbiornik suchy :)

Pytanie gdzie te paliwo przecież od pompki odłączyłem ( i tak nie działała ) zasilanie bo robiła zwarcie jeździłem i odpalałem na LPG.

W garażu nie ma żadnych plam po wycieku na zbiorniku również nic nie widać.

A może jednak miałem wyciek ale nic nie widzę żadnych poważnych uszkodzeń zbiornika

A może padłem ofiarą wyciągnięcia mi paliwa przez osoby trzecie ?

Nie wiem samochód zawsze na noc w garażu

Miał ktoś taki przypadek ?

Proszę o podpowiedzi bo ja już nic nie kapuję :mad2: