Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie do znawców tematu. Problemik mały: podło podświetlenie nawiewów i zegarka w moim autku. (E36 compact). Prawdopodobnie żarówki ale jak się do nich dostać żeby nie popsuć deski rozdzielczej. Jeśli ktoś to rozbierał proszę o podpowiedź. (znalazłem na forum że z nawiewów trzeba zdjąć pokrętła i tam powinny być śrubki, ale jak wyjąć zegarek?) Pozdrawiam
Tomek
Opublikowano
Cześć :D Sprawdz najpierw bezpieczniki i sprawdz czy nie masz ściemnionego podświetlania na pokrętle po lewej stronie kierownicy te od właczania świateł mijania ( przez obrót tym pokrętłem reguluje się stopień podświetlania deski rozdzielczej ) Powodzenia :cool2:

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
Witam. Mam pytanie do znawców tematu. Problemik mały: podło podświetlenie nawiewów i zegarka w moim autku. (E36 compact). Prawdopodobnie żarówki ale jak się do nich dostać żeby nie popsuć deski rozdzielczej. Jeśli ktoś to rozbierał proszę o podpowiedź. (znalazłem na forum że z nawiewów trzeba zdjąć pokrętła i tam powinny być śrubki, ale jak wyjąć zegarek?) Pozdrawiam

Najprosciej jest chyba wyciagnac radio bo potem mozna dojsc do prawie

wszystkich zarowek , zegarek idzie spokojnie wycisnac od srodka.

Niektore zarowki sa widoczne po wyciagnieciu radia.

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano

Teraz zaimprowizujemy.Jesli zegarek jest identyczny taki jak w sedanie oczywiscie model e36 to oswietlenie czyli zarowke wymieniesz tak jak napisales.

Natomiast zegarek jak siedzisz w aucie po lewej stronie zegarka obok schowka znajdziesz na obodowie zegarka taka mala szcelinke tam wloz delikatnie maly srobokret i podwaz leciutko i po robocie.

Jeszcze mozesz zrobic tak wyjmij spod tej malej poleczki obok zegarka ciagnac go do siebie.Jak wyjmiesz to spokojnie wlozysz reke i wypchniesz zegarek od tylu.

Pozdrawiam ale mysle ze ta pierwsza metoda bedzie szybsza !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
Teraz zaimprowizujemy.Jesli zegarek jest identyczny taki jak w sedanie oczywiscie model e36 to oswietlenie czyli zarowke wymieniesz tak jak napisales.

Natomiast zegarek jak siedzisz w aucie po lewej stronie zegarka obok schowka znajdziesz na obodowie zegarka taka mala szcelinke tam wloz delikatnie maly srobokret i podwaz leciutko i po robocie.

Jeszcze mozesz zrobic tak wyjmij spod tej malej poleczki obok zegarka ciagnac go do siebie.Jak wyjmiesz to spokojnie wlozysz reke i wypchniesz zegarek od tylu.

Pozdrawiam ale mysle ze ta pierwsza metoda bedzie szybsza !

W Compactcie jest inny zegarek , nie ma polki obok jest calkiem inna deska.

Odkrecenie samych pokretel raczej nic nie da bo i tak bedzie musial

wyciagnac radio zebo to wszystko zlozyc do kupy.

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi. Gwoli ścisłości zegary i reszta świeci wiec raczej nie chodzi o ściemnienie tylko o same żaróweczki. Skoro muszę zacząć od radia to podpowiedzcie jeszcze jak je wysiągnąć nie drapiąc deski i nie urywając czegoś. Dodam, że to oryginalny kaseciak BMW Bavaria. Pozdrawiam
Tomek
  • 1 rok później...
Opublikowano
ja mam ten sam problem tez mam compacta i nie wiem jak to rozebraz zeby dostac sie do tej zaroweczki prosze o jakies porady :modlitwa: z gory dziex
Opublikowano
dzisiaj to rozebrałem musisz sciagnac pokretła i tam masz 2 srobki musisz potem wyciagnac radio a i wyciag zegarek tam bedzie taki zaczask i dopatrz sie jeszcze 2srobek u gory tej szczeliny na radio nastepnie całe urzadzenie nawiewow taki plastik biały wyjmij z tego plastiku czarnego i masz na wierchu mała zaróweczke:/