Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chcialem zaptytac czy wie ktos moze czy zolta kontrolka oleju sygnalizuje nam TYLKO za mala ilosc oleju czy tez olej wlany w nadmiarze ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawda, kontrolka pokazuje tylko za niski poziom oleju.

Jeśli oleju jest dość lub za dużo, to paląca się kontrolka oznacza awarię czujnika (ale o tym to było już ze sto razy).

Opublikowano
bo u mnie jest czasami tak ze jak stoje gdzies na wzniesieniu to potrafi sie zalapic na chwile ale gasnie tak za 5sek.. i dzieje sie to tylko wtedy jak odpalam samochod np po nocy
Opublikowano
Czujnik poziomu oleju do wymiany. KOntrloka nie powinna sie zaswiecac nawet jak stoisz pod górke (chyba, ze jest go rzeczywiscie malo). Ja mialem to samo, ale teraz po wymianie jest ok. Dałem 300zł 2 lata temu w serwisie (wymiana we własnym zakresie)..
Opublikowano
to też da radę wyłączyć w NCSie :lol: to chyba lepsze rozwiązanie niż wymieniać czujnik.... lepiej za te 300 zł wymienić poduszki pod silnikiem .... a stan oleju i tak sprawdzamy niezależnie od czujnika , bynajmniej ja tak robię .....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/