Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM mam proste pytanie :arrow: mam bmw E36 320i seryjne sprzęgło nie zdaje egzaminu sezon i na złom :roll: i właśnie w związku z tym mam pytanie :arrow: jakie mogę wstawić sprzęgło by było mocniejsze lepiej trzymało bez uślizgów ? czy z 323i 325i 328i będzie pasowało? dodam iż mam bez vanos. proszę o wypowiedzi tych którzy temat ogarniają a nie posty biją :wink:

_____

Poprawiłem tytuł. mattiss

Opublikowano
tu kolo robi sprzęgła http://www.sprzegla.com/zalozenia/ogolne-zalozenia-regeneracji-sprzegiel.html cena wzmacnianego do e36 800zł, coś motałeś z silnikiem ze tak ci pada sprzęgło?? z tego co wiem oryginalne wytrzymują 30% wzrost mocy silnika

Radzikowski traci renome paru znajomych ma w bmw i nie polecam :twisted:

Przepis na niezniszczalne sprzeglo w M50 to:

Adaptacja sprzegla z 330D :mrgreen:

Dwumas roztoczony z m50b25

docisk i tarcza M57

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
nie polecają dlaczego?? nie słyszałem o reklamacjach ale może przeto ze przestałem się tym interesować i wrzuciłem oryginał co do tej adaptacji 330d słyszałem gdzieś na forum jakimś tam w dziale ciekawe projekty kolo otorbiał BMW i właśnie motał tak sprzęgło podawał co trzeba mieć i jak z pasować
Opublikowano

Bo sprzegla Radzika padaja ostatnio dosc szybko moze dlatego ze ma duzo zlecen to pogorszyl jakosc to juz nie ten Radzik co kiedys

A sprzeglo z M57 jest dosc popularne ostatnio :mrgreen:

Opublikowano

A ja bym mimo wszystko polecił nauczył się jeździć...

No chyba ze samochód używasz tylko do palenia gumy pod Biedronką...

A w takim wypadku lepiej założyć zimówki.

Opublikowano
sorry za brak odp ale miałem wyjazd ... nie no silnik seryjnie wszystko ma ale docisk nie daje na tyle mocnego ''docisku'' że po kilku dobrych ruszeniach ze świateł (i tu nie mówię o robieniu pisku opon bo mi zależy na przyczepności ) jest ślizganie przez to tracę na przyspieszeniu niby nie dużo ale tracę i właśnie potrzebuję takie sprzęgło że jak strzelę 1 2 3 to ma być jak zespawane . :mrgreen: mam opony Kumho EcstaSPT 17/40/235 i trzymają jak kot firanę :wink: tylko tracę na uślizgach. a może zna ktoś jakiś sposób na przerobienie docisku lub koła zamachowego by docisk tarczy był mocniejszy ?? madmarx weź nie nabijaj postów sobie jak tematu nie ogarniasz :lol:
Opublikowano

sposob jest ale i tak docisk dajesz od m52b28 a jak juz robic to zrob raz i zakladaj z diesla najlepsza opcja :cool2:

wyjdzie podobnie do sportowego lub zm52b28 a wytrzymalosc tego sprzegla to masakra :norty:

Opublikowano
ale to pewne z tym sprzęgłem diesla ?? wszystko pasuje ?

Nic z wiekszych modeli nie pasuje P&P

Twoj obecny dwumas trzeba roztoczyc na 240mm tarcza zostaje serujna od m57

docisk tez ale bedzie treba podkladkami zwiekszyc dytans miedzy dociskiem a kolel o ile pamietam 1-2 mm :cool2:

Wczoraj spalilem takie sprzeglo w moim 325 i, Wytrzymalo 2 lata mojej malo ekonomicznej jazdy A poddalo sie w warunkach ekstremalnych :wink:

Holowanie lawety ojca z Mercedesem Sprinterem na pace :mrgreen:

Opublikowano
z czystej ciekawości co tam przy dwu masie trzeba roztoczyć może ktoś to pokazać na jakimś rysunku
Opublikowano
Tak choc 328 ma 240mm i zastanawiam sie nad zalozeniem bo lezy w garazu ale ogolnie roztoczenie wychodzi taniej niz kupno od 328

• 1 rok później...
Opublikowano
A ja bym mimo wszystko polecił nauczył się jeździć...

No chyba ze samochód używasz tylko do palenia gumy pod Biedronką...

A w takim wypadku lepiej założyć zimówki.

ale ty jesteś ciemny :duh: i jak nie łapiesz tematu to ściśnij wary i nie pisz nie an temat :!:

nie twoja sprawa do czego kto ma auto kumasz bazę ?

nie kumasz bo jakbyś kumał to byś nie napisał tego co napisałeś :lol: