Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym tak skonfigurować centralny zamek w X5,żeby:

-zamykał samochód po ruszeniu, przy jakiejś tam prędkości,

-kluczyk z pilotem otwierał tylko drzwi kierowcy a nie od razu wszystko co tylko się da,albo w innej opcji pozostałe drzwi.

Może ktoś to już ćwiczył i wie jak sobie z tym bez autoryzowanego serwisu poradzić?

SPOKOO

Opublikowano

U mnie z tym walczyli różni specjaliści (fakt: nie w ASO) i zostało przy tym, że kiedy otwarłem drzwi z klucza (powiedźmy ręcznie, nie z pilota) to otwierały się tylko moje drzwi od kierowcy i faktycznie po ruszeniu centralny zamykał wszystkie drzwi.

Ale po otwarciu samochodu z pilota i ruszeniu - centralny nie reagował. Specjaliści sami nie znaleźli przyczyny, więc dałem sobie z tym spokój.

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
Opublikowano
Ryglowanie wszystkich drzwi po ruszeniu to opcja którą można ustawić podłączając auto pod kompa,więc z tym nie powinno być problemu, natomiast o tym aby otwierały/zamykały się tylko wybrane drzwi nie słyszałem więc możesz mieć mały problem.
Opublikowano

Witam !!! Dzisiaj byłem u diagnosty który pracował w servisie BMW a teraz ma swój warsztat , i gdy miał podłączonego kompa do auta to zaproponował mi waśnie możliwość zaprogramowania otwiera selektywnego ( dla osób często jeżdżących samemu) co pozwala na otwarcie

pilotem jednym kliknięciem tylko drzwi kierowcy a ponownym reszty drzwi.Także kolego podjedź do kogoś z kompem od BMW i po sprawie.Pozdrawiam !!!

Opublikowano
A masz to już zrobione? Bo mi też obiecywali, a się nie udało.
Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
Opublikowano
A masz to już zrobione? Bo mi też obiecywali, a się nie udało.

Nie mam tego ponieważ gościu proponował zaprogramowanie , ale mi takie rozwiązanie nie potrzebne bo często jeżdżę nie sam i w moim przypadku to nie zdawało by egzaminu (po co pstrykać tymi guzikami)

Opublikowano

Witam

w moim tak jest ustawione 1 nacisniecie:otwieraja sie drzwi kierowcy 2 otwieraja pozstale drzwi,

przytrzymanie 5 sek otwieraja sie okna i szyber nie ma automatycznej blokady drzwi

Opublikowano

Witam,

Pytałem, jak to zrobić bez wizyty w autoryzowanym serwisie BMW?

Za waszą poradą pojechałem do warsztaciku który nie ma autoryzacji i tak:

-czas trwania operacji-nie cale 10 minut,

-pakiet:

>automatycznie włączające się światła,

>selektywne otwieranie drzwi,

>samoczynne zamykanie się centralnego po ruszeniu autka,

-do zapłaty 100zl i cieszy.

Pozdrawiam SPOKOO

(tak dla potomnych gdyby ktoś, kiedyś miał też taki kaprys jak ja miałem)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
a z Koszalina (lub ewentualnie Trójmiasta) możecie kogoś polecić co się tam może zająć? chodzi mi o zamykanie centralnego i zrobienie z długich świateł do jazdy dziennej (DRL)
www.nemo.dot.pl
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jest dobry gość w Rumi gdybys chciał.
Opublikowano
Koledzy to mozna łatwo programowac samemu (ja tak robie) Wystarczy interfejs z inpa. Mozna wtedy tez zainstalowac sobie GT1 i wykonywać pełną diagnostyke i kodowanie. Nic trudnego, nie potrzeba za to płacic. :D

Xdrive

Koder

Opublikowano
powiedz wiec kolego,jak to wykonac za pomoca INPA,krok po kroku jak dla laika ;)

Ja robie to za pomocą gt1. Wchodzisz w kodowanie, wybierasz central locking, ustawiasz co chcesz na ACTIVE i juz :D

Xdrive

Koder

Opublikowano

ale co oprócz laptopa trzeba mieć?

jakiś kabelek i program? program rozumiem że można gdzieś ściągnąć? a kabelek z allegro?

www.nemo.dot.pl