Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem tu nowy także proszę o wyrozumiałość.

Mam problem ze skrzynią automatyczną w mojej E39 530d. Ostatnio oddałem ją na przegląd połączony z wymianą oleju i filtra w skrzyni. Wszystko było by dobrze gdyby nie to że po przeglądzie u "fachowca" skrzynia zaczęła zachowywać się zupełnie inaczej. Pomijam to że olej lał się z niej ciurkiem. Na szczęście mój dobry kumpel zlikwidował wyciek (bo do tego "fachowca" więcej nie pojadę). Wracając do dziwnej pracy skrzyni... Nie potrafie tego opisać ale jest inaczej niż było. . . na pewno jest gorzej, niestety. Po kupieniu autka w sierpniu tamtego roku i podpięciu jej pod kompa wyskoczyło że skrzynia swego czasu była przeprogramywowana... Jest szansa że teraz to pomoże ??

Jeśli mielibyście jakieś pomysły to chętnie przyjmę.

Pozdr

Opublikowano
Witam. Na początek proponował bym jechać do kogoś kto się zna na żeczy i sprawdził poziom oleju.
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co za olej byl wlany :?: :!: Wyglada to na zmiane na niewlasciwy olej/zamiennik. Jesli olej sie lal, byc moze tego oleju jest zbyt duzo. Jakie konkretnie bledy pokazuje komp?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

jak wyskoczylo ze skrzynia byla przeprogramowana???nierozumie tego

na 100 procent masz zly olej jak "fachowiec" zle zalozyl uszczelke miski a mysle ze zalozyl stara dlatego cieknie to tymbardziej niemial POJECIA jaki olej zalac i pewnie zalal dextron III.zobacz na skrzyni jaka masz naklejke.i najlepiej nie uzywaj auta przed upewnieniem sie jaka masz skrzynie, bo moze byc jeszcze gorzej

zycie zaczyna sie po 50i