Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest to mój pierwszy post na forum :D

Mam problem z moim autkiem a mianowicie, jak w temacie, podczas zapalania benzyna dostaje się do oleju i zalewa świece. Samochód łapie na dwa tłoki ale nie odpala. Jest to wersja 6-cio cylindrowa, 12-sto zaworowy.

Myślę że to może być wina przepływomierza lub wtrysków ale chyba nie wysiadły wszystkie na raz. Ostatnio było mierzone ciśnienie w cylindrach i wynosiło 9 atmosfer.

Opublikowano
Witam.Na poczatek powiem ci ze napewno to nie jest przeplywomierz zeby to sprawdzic to po sciagnieciu wtyczki z niego to powinna byc reakcja.Wtryski lac raczej nie moga ewentualnie sie zapiec lub zawiesic i wogole nie podawac paliwa.Ja bym na poczatek zaczol od swiec , kabli ewentualnie kopulki czy cos tam zyje.9 atmosfer nie jest super rewelacja ale spokojnie powinno wystarczyc.Jak to nic nie da to sprawdz jeszcze sonde i pisz na pw.
Opublikowano
A ja tego nie rozumie......... jak benzyna moze dostawać sie do oleju i zalewac swiece???? Chyba raczej olej dostaje sie do komory spalania i zawala swiece olejem. I dlatego auto nie pali dobrze, to sie zgodze. Pierscienie do wymiany.
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Nie ma pewnosci mi kiedys mieszalo drobinki paliwa z olejem bo zepsuta sonda lala kosmiczne dawki paliwa.Przy spokojnej jezdzie autko palilo 25 ale nie zalewalo.dlugo do tego sam dochodzilem az zorientowalem sie ze po swapie mam silnik na siemensie gdzie w dawcy nie bylo juz sondy i zalozylem z bosch-a.
Opublikowano
Jeśli faktycznie masz wachę w oleju to sprawdź wężyk podciśnienia idący do regulatora ciśnienia paliwa. U mnie to było przyczyną zalewania silnika i przedostawania się benzyny do miski...