Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szanownych kolegów dzisiaj zauważyłem brak mocy w moim BMW... :cry2: . Auto jedzie świetnie do prędkości 125km . Potem brakuje w nim mocy...na 1 biegu ekonomizer pokazuje ponad 20l , na 2 biegu tak samo , na 3 biegu również , 4 bieg też ponad 20l . Gdy włączam 5 do prędkości ok 120 km pokazuje troszkę ponad 17 l Gdy auto dochodzi do prędkości 125 ekonomizer wskazuje ok 9 l i bunia nie jest w stanie pojechać więcej... gdy przy tej prędkości zredukuje na 4 auto również muli . Natomiast gdy rozpędzam je na 4 biegu przekraczam bez problemu 125 km i gdy włączę 5 bieg wtedy auto czasem nabiera prędkości (normalnie jak było przed tą usterką)a niekiedy nie ... Przy prędkości ok 125 km mam takie odczucie jakby chciała pędzić a coś ja trzymało...Jeśli miał ktoś podobny przypadek to proszę o podpowiedz...pozdrawiam
Opublikowano
kurcze już tyle razy o tym było po raz setny piszę że padł zaworek podciśnieniowy od turbo , biorąc pod uwagę że wężyki i reszta jest dobrze podłączona....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Dzięki kolego . Za szybką reakcje ... Pewnie masz racje że było takich przypadków spora . Ja co prawda szukałem ale niestety nie udało mi się nić odszukać co by pasowało identycznie do moich objawów... pozdrawiam