Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
POMOCY !!! :mad2: Po odpaleniu zimnego silnika,ssanie załącza się na jakieś 20-30 sekund.Potem obroty na przemian-spadają do około 550 i lecą na 1000-1100.I tak w "koło Macieju",aż do podskoczenia temperatury-ciut na niebieskie pole.Do tego czasu,słychać delikatne stukanie (jakby zawór-ale raczej to nie on) i nie ma mowy o ruszeniu-brak mocy ! Gdy już się podgrzeje,stukanie ucicha i mogę ruszyć.Ale teraz (ciepły silnik) np.stojąc pod światłami,obroty potrafią zatrzymać się na 1400 lub na 700-800 z nierówną pracą silnika. :duh: Może ktoś miał podobny problem i wie co to może być ? Gdzie w WARSZAWIE jest w miare tani spec od Betek,który ma kompa i pojęcie ? Z GÓRY DZIĘKUJE ZA JAKĄŚ PODPOWIEDŹ. :)
Opublikowano
Silniczek krokowy. To moze być twój problem.
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

witam

podłącze się pod temat , mam podobnie na kompie mi wyszło , że sonda , wymieniłem i nic :twisted: mi jeszcze w tym przypadku światła lekko przygasają (pulsują ) nie wiem też co z tym robić

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
Dzięki za ten silniczek krokowy :) Może ktoś,coś jeszcze podpowie :norty: U mnie światła nie przygasają. Najgorsze jest to,że człowiek jedzie na kompa-wymienia co teoretycznie trzeba,brnie w koszta,a i tak okazuje się że to nie to !! No i szuka się dalej,wydaje następną kase i nie wiadomo jaki będzie tego efekt.No chyba że ma się farta i trafiamy w problem za pierwszym razem :D . Kto wymyślił tą elektronikę ??? :?:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Znajomy miał podobnie, z tym, że w Renault, i okazało się że coś z instalacją gazową miał nie w porządku.

Tak,tylko że ja nie mam jej zagazowanej (jakoś nie uznaje w swoich mobilkach,gazu),ale dzięki. :lol:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może komuś się przyda... - Chyba odkryłem przyczynę,tych zwariowanych obrotów :pray:

1.Przepławka była zabrudzona olejem-rozebrałem i przemyłem benzyną ekstrakcyjną.

2.Pęknięty gumowy wąż idący od "krokowca",do kolektora ssącego(lewe powietrze)-chwilowa prowizorka w postaci taśmy izolacyjnej.

Na razie jest OK. Mam nadzieje,że to właśnie to było przyczyną. :cool2:

POZDRAWIAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :handshake:

Opublikowano

Podobny problem z obrotami rozwiązałem w następujący sposób:

* Czyszczenie przepustnicy

* Czyszczenie przepływki

* Odłączenie aka na noc w celu resetowania komputera

Problem rozwiązany.