Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam e32 735i,jak w temacie mam problem z jazdą na benzynie,tzn.dziwnie chodzi jakby nie palił na wszystkie gary i szarpie przy przyspieszaniu ale na gazie jest w miare ok tylko zwiększło sie spalanie z 16l na ponad 21l , wlałem do baku dodatek do paliwa łączący wode ale nic to nie dało, nie wiem w czym problem?
Opublikowano
Co do jazdy na benzynie to mogą być winne zapieczone wtryski, spróbuj pojeździć trochę tylko na benzynie powinno się poprawić. A przepływomierz nie ucierpiał przypadkiem przy strzale gazu bo wtedy też będzie kulawo pracował na benzynie ?

kiedyś

E32 730

E36 318

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam mam e32 735i,jak w temacie mam problem z jazdą na benzynie,tzn.dziwnie chodzi jakby nie palił na wszystkie gary i szarpie przy przyspieszaniu ale na gazie jest w miare ok tylko zwiększło sie spalanie z 16l na ponad 21l , wlałem do baku dodatek do paliwa łączący wode ale nic to nie dało, nie wiem w czym problem?

spróbuj tą formułę to wtryskiwaczy, może pomoże.

a dużo masz/miałeś benzyny w baku jak na gazie śmigałeś . pompa paliwa nie dostała po (_Y_) ?