Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kupiłem BMW E34 2.0 150KM 1991r. bez klimy

Jest parę kłopotów niestety.

1. na niskich obrotach faluje, 800-1000 obr

2. nadmuch ciepły działa tylko na szybę. Centralny, na nogi i boki wieje chłodem.

2a. nie podświetla się panel nawiewu, ale pełna regulacja działa ( 0-----1-2-3-4 )

2b. jak włączyć (chyba że nie działa to jak naprawić ) wielki nawiew na górze deski

3. zegary wariują (włączają się i wyłączają ) podczas deszczu lub po wyjechaniu z myjni

4. jak ściągnąć folę z szyb

Proszę o odpowiedź. Tylko aby nie była: "Masz szukajkę i google więc szukaj"

Z powodu pracy nie mam czasu siedzieć nie wiadomo ile przy komputerze. Jeździłem już E30 i E34 ale takich kłopotów nie miałem.

Pozdrawiam!

Opublikowano

ad.1, ad.2, ad.2a, ad.2b, ad.3 -było wałkowane na forum kilka razy i nie trzeba "długo" szukać :)

ad.4

spróbuj normalnie bez niczego podważyć paznokciem i ściągnąć, jeżeli tak nie zejdzie to musisz DELIKATNIE I UWAŻNIE podgrzać szybę (folię) suszarką [TYLKO DELIKATNIE, ŻEBY SZYBA NIE PĘKŁA!] i wtedy zejdzie. A resztki kleju zejdą albo wodą z mydłem i gąbka, albo rozpuszczalnik.

"Mogę jeździć każdym autem, byle byłoby ze stajni BMW" :D

"W życiu piękne są tylko chwile..."

Opublikowano
odp1.moze to byc silniczek krokowy, przeplywowka lub sonda.Po odpieciu powinno sie polepszyc. odp2.jak masz starsza wersje to cieply nawiew powinien byc tylko na szybe i nogi (boczne i centr.bija zimnym bez zmian)a jak nowsza wersja to rozbiurka cie czeka odp2a. pod panelem sa 2 zarowki (milej zabawy)(ew.jak chcesz to pisz na pw to napisze ci co i jak) odp3. jezeli "zegary" chodzi ci o predkosc ,ekonomizer i naliczanie kilometrow to sa to najprawdopodobniej kable z czujnika dochodzace od tylu auta do dyfra (2szt)