Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów

otóż mam problem z instalacja gazową w moim BMW

otóż jak wrzucam luz dojeżdżając do ronda czy też skrzyżowania samochód gaśnie.

Objaw jest taki że obroty praktycznie spadają do 0 wskoczą na 1tys i opadają aż autko gaśnie

Mam instalację STAG 400 fullgrup, temperatura przełączenia na gaz to 30st, wymieniłem filtr powietrza w autku i 2 dni było wszystko ok.

Próbowałem przykrywać dolot jednakże to też w niczym nie pomaga.

Sprawdzałem błędy na sterowniku gazu - sterownik nie wykrył błędów, pomocy.

Podejrzewam że autko gaśnie bo dawkuje za dużo gazu gdy wrzucam luz, dzieje się tak tylko wtedy gdy wrzucę luz powyżej 2tys obrotów,

co wy o tym sądzicie??

powiem że nie jest tak zawsze, 1 dzień chodzi dobrze drugiego już tak jak nie chce :( pomocy

Opublikowano

Regulacja gazu się pewnie kłania.

Ciężko doradzić nie widząc pacjenta, ale napisz jakie masz parametry:

1. ciśnienie gazu,

2. średnica dysz wtryskiwaczy i jakie wtryskiwacze (może trzeba je wyczyścić, wyregulować skok?),

3. jaki stan filtrów gazu,

4. Co mówią sondy lambda (powinny pokazać czy gaśnie, bo zalewa, czy jest za ubogo).

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

koledzy byłem u gazownika

wymieniłem listwe na valtek z czerwonymi cewkami

reduktor na nowy

nowy komputer gazu

+ wymieniłem filtry

objaw który pozostał : falują obroty pomiędzy 600-900 i po chwili się uspokajają i za chwile znowu falują.

jak wrzucam na luz przy prędkości 90-100km autko gaśnie.

gazowinik probował mi ją ustawic i jak ustawił ją tak zeby nie falowały obroty to przy 4tys obrotów autko nie miało siły i nie chciało isc dalej.

Zastrzegam ze na benzynie jest ok

gdzie sie udac co zrobic?

Opublikowano

Kolego skąd jesteś? W zasadzie po to jest profil, żeby go wypełnić.

W każdym razie jeśli instalacja LPG nie jest na GWARANCJI to zmień gazownika. Wymieniłeś wtryskiwacze na najgorsze jakie moga chyba być. Valtek czerwony czyli 3ommy nie trzyma ustawień już po około 3 tys zrobionych, a czasem i szybciej. Po za tym jaki masz czas otwarcia wtryskiwacza na wolnych obrotach? Podejrzewam, że około 2,5 ms, a valtek pracuje stabilnie powyżej 3ms. Jakie masz ciśnienie i dysze i skok tłoczka. Czy w ogóle masz kabelek do STAGA? Jak tak to pokaż mi screen z mapką i ustawieniami.