Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! od razu przejdę do rzeczy, bardzo proszę o pomoc w sprawie awaryjnego otwarcia bagażnika w touringu, szyba się otwiera, bagażnik też się otwierał z kluczyka, teraz słyszę tylko, że coś tam sobie pstryka, a nadal nie może odskoczyć klapa. Wiem, ze jest jakieś "magiczne miejsce" w tym aucie,gdzie można to odblokować tym bardziej, że nie mam ani w drzwiach, ani w klapie zamka... :( Błagam o pomoc!!!!!!!!!!!!
Opublikowano
od środka przy dolnej krawędzi mniej więcej po środku jest "magiczne oczo".

dodam bagażnika żeby nie szukać nigdzie indziej i tam jest czerwone ustrojstwo ktore trzeba przesunac chyba w lewo.

Opublikowano
A mógłby ktos bardziej wytłumaczyć gdzie znjaduje sie to "magiczne oczo"? Szukałem dzisiaj i nie mogłem znaleźć. A moze ja tego po prostu nie mam?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie masz instrukcji do auta? Tam jest pokazane. Otwierasz bagażnik i zaglądasz od wewnątrz koło zamka przy podłodze. Znajdziesz taką prostokątną małą zaślepkę. I pod nią jest ta zapadka otwierająca.
Opublikowano
Mam takie pytanie, po wciśnieciu dolnego przycisku na pilocie co powinni sie otwierac? Bo mi tylko odskakuje szyba. Bagaznik trzeba otweirac recznie. A po drugie, szyby nie moge otworzyć przyciskiem, tylko z pilota. czy tak powinno byc?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napiszę jak jest u mnie, niech ktoś potwierdzi:

- przyciskiem z pilota otwieram szybę (nie całą klapę)

- przyciskiem nad tablicą rej. otwieram klapę

- przyciskiem przy wycieraczce otwieram szybę

I chyba o tą ostatnią opcję pytasz. Ten ukryty pod mocowaniem wycieraczki przycisk otwiera szybę i musi działać.

Opublikowano
Mam takie pytanie, po wciśnieciu dolnego przycisku na pilocie co powinni sie otwierac? Bo mi tylko odskakuje szyba.

W serwisie mogą Ci przeprogramować tak, że będzie się otwierać z pilota cała klapa zamiast szyby...ale myślę że lepszym rozwiązaniem jest właśnie zdalne otwieranie samej szyby - taki "szybki dostęp"

Opublikowano
Częsty problem w touringu z tą szybą najprawdobodobniej masz uszkodzony mikrostyk . Poszukaj na forum jest ten problem często opisywany .